Tag: γεύμα

Είναι διαφορετικά αυτά τα mac ’n’ cheese, που συνδυάζουν τρία τυριά -ώριμο τσένταρ, φέτα και παρμεζάνα-, μορταδέλα και φυστίκι Αιγίνης.

Λαζάνια με τον πιο ζουμερό κιμά κοτόπουλου και την πιο λαχταριστή κρούστα τυριού που σίγουρα κανείς δεν θα αρκεστεί με ένα πιάτο.

Το κασπακινό αρνάκι ψήνεται με μπόλικο ρύζι, σταφίδες, κουκουνάρια και μυρωδικά και σκεπάζεται με ένα στρώμα από τυρί καλαθάκι Λήμνου, το οποίο γκρανινάρεται και σχηματίζει μια ρόδινη, λαχταριστή κρούστα.

Λέγεται καμπούνα γιατί, εκτός από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, χρησιμοποιούσαν παλιότερα και το λουλούδι του κρεμμυδιού, που το λένε έτσι στο νησί.

Τα πρώτα αχλάδια της σεζόν έκαναν ήδη εμφάνιση στα μανάβικα και είναι ό,τι πρέπει για να σκαρώσουμε στο μπαμ ένα εύκολο φαγάκι με κοτόπουλο, για έναν αναπάντεχο μουσαφίρη.

Ένα ξεχωριστό πιάτο που μπορούμε εύκολα να φτιάξουμε για το καθημερινό τραπέζι αρκεί να προμηθευτούμε μοσχαρίσιο κρέας καλής ποιότητας.

Τα σουτζουκάκια με κιμά κοτόπουλου είναι η ιδανική εναλλακτική για ένα πιο light αποτέλεσμα, όσο για τα υπέροχα «πατατάκια» που τα συνοδεύουν είναι σκέτη νοστιμιά.