Tag: γεύμα

Τα χερίσια μακαρόνια με λιωμένο βούτυρο και ξερή μυζήθρα είναι μια παραδοσιακή μικρασιάτικη συνταγή.

Πρόκειται για ένα κλασικό γιορτινό χοιρινό πρασοσέλινο που φτιάχνουν στο Βιτώλιο ή Μοναστήρι (σημερινή Μπίτολα στη Βόρεια Μακεδονία), μια ανάσα από τα σύνορα με τον Νομό Φλώρινας.

Kάστανα, πράσα, δαμάσκηνα, κρεμμυδάκια του στιφάδου και μανιτάρια με μια ελαφριά σάλτσα που δένει χάρη στα καρύδια της συνταγής

Αν δεν θέλουμε να φτιάξουμε ζύμη για την τάρτα με κιμά κοτόπουλου, αγοράζουμε έτοιμο φύλλο κουρού, και ακολουθούμε τις οδηγίες που αναγρά­φονται στη συσκευασία.

Ο κλασικός, ελληνικός συνδυασµός λαδιού και ρίγανης, ενισχυμένος – με φρέσκα μυρωδικά και ξύσμα λεμονιού για έξτρα σπιρτάδα, απογειώνει τις µοσχαρίσιες µπριζόλες.

Είναι ένα πολύ νόστιμο φαγητό και εξαιρετική ιδέα για μια ιδιαίτερη περίσταση, αν δεν θέλετε να ταλαιπωρηθείτε με ένα μεγάλο, ολόκληρο πουλί.

Ένα νόστιμο γιαχνιστό, συνταγή της αείμνηστης λαογράφου και συγγραφέα, με λίγα αλλά εκλεκτά υλικά, όπως πράσα, μανιτάρια και πατάτες.

Το όνομά της σημαίνει «δύο φορές βρασμένη», μια που η χορταστική φασολάδα της Τοσκάνης, που έχει και πολλά λαχανικά, φτιάχνεται σε μεγάλες ποσότητες και ζεσταίνεται ξανά και ξανά.