Ήταν ένα από τα πρόσωπα της «Cool Britannia», όπως ονόμαστηκε η η περίοδος αυξημένης υπερηφάνειας για τον πολιτισμό του Ηνωμένου Βασιλείου κατά τα μέσα και ιδιαίτερα το δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1990, και φίλη της Κέιτ Μος.
Ήταν ένα από τα πρόσωπα της «Cool Britannia», όπως ονόμαστηκε η η περίοδος αυξημένης υπερηφάνειας για τον πολιτισμό του Ηνωμένου Βασιλείου κατά τα μέσα και ιδιαίτερα το δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1990, και φίλη της Κέιτ Μος.
Τα καλαμάρια γεμίζονται με ρύζι, σταφίδες και κουκουνάρι σ’ ένα πεντανόστιμο παραδοσιακό φαγητό της Σμύρνης και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.
Έχουν ανατολίτικα μπαχαρικά, σαλτσούλα για γερές «βουτιές» και όμως είναι ελαφριά.
Αρώματα Ανατολής στο πιάτο μας.
Θυμίζουν κάπως τη δική μας φασολάδα με δεμένη σάλτσα και όχι σουπέ.
Έκαναν πολλά γλυκά του κουταλιού στη Σμύρνη.
Η κατασκευή κουζίνας στην Xilotech, που εδρεύει στην Αθήνα περιλαμβάνει διάφορες επιλογές για έπιπλα και πάγκους κουζίνας, με τιμές που ποικίλλουν ανάλογα με τα υλικά και τις διαστάσεις
Ένα πεντανόστιμο σμυρναίικο πιλάφι με κρεμμύδι, σταφίδες, κουκουνάρια και μπαχαρικά -ταξίδι στα μικρασιάτικα τραπέζια του άλλοτε.
Ο αυθεντικός σμυρναίικος μουσακάς με ζουμερό κιμά, αρωματικά λαχανικά και την πιο τέλεια κρέμα γιαουρτιού. Απολαυστικότατος.
Πλακουτσωτοί, μεγάλοι και αφράτοι βγαίνουν αυτοί οι κολοκυθοκεφτέδες, που φουσκώνουν λίγο στο τηγάνι γιατί έχουν μπέικιν πάουντερ και αυγά
Πρόκειται για «σάντουιτς» από μαλακά κι αφράτα ημίγλυκα ψωμάκια τύπου μπριός, γεμισμένα με άγλυκη σαντιγί.
Το ναπολιτάνικο μιλιάτσιο είναι ένα χαμηλό, λεμονάτο κέικ με βάση το σιμιγδάλικαι τη ρικότα.
Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος δημοσίευσε φωτογραφία από την κοινωνική κουζίνα στο Μεταξουργείο, με την ταμπέλα «Πωλείται το παρόν κατάστημα»
Το χταπόδι στιφάδο είναι ένα νόστιμο και μελωμένο φαγητό που συνηθιζόταν στα σμυρναίικα τραπέζια.
Μικρασιάτικη αυτή η λιτή, αλλά γεμάτη γεύση συνταγή για πατάτες γιαχνί με ελιές Καλαμών.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου καταδικάστηκε ομόφωνα ένοχη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο
Η αυθεντική πίτσα ρομάνα στην «λευκή» εκδοχή της με πατάτες, δεντρολίβανο και μπόλικο ελαιόλαδο.
Νόστιμο, χορτοφαγικό, κατσαρολάτο φαγάκι από τη Σμύρνη με πατάτες, ντομάτα και ελιές, ιδανικό ως συνοδευτικό ή ως κύριο γεύμα.
Η κλασική σμυρναίικη συνταγή για τα αγαπημένα, μικρών και μεγάλων, γιουβαρλάκια.
Όλα ξεκίνησαν στις 03:30 το πρωί στη Λεωφόρου Κωνσταντίνου Καραμανλή 83, όταν το αυτοκίνητο για άγνωστο λόγο, εξετράπη της πορείας του και έπεσε στο βενζινάδικο στη Βούλα.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2024 - IlioupoliGiaOlous.gr