-->

Βραβεία Taste Atlas 2024: Στην κορυφή η ελληνική κουζίνα - Αυτά είναι τα 10 ''χρυσά'' εδέσματα

Άρτος και Θεάματα 11 Δεκεμβρίου 2024

Παγκόσμια πρωτιά για την ελληνική κουζίνα στα ετήσια βραβεία του Taste Atlas.

«Έφαγαν» τη… σκόνη μας η ιταλική αλλά και η γαλλική κουζίνα.

Σύμφωνα με το Taste Atlas, η ελληνική κουζίνα σάρωσε τα βραβεία, καθώς συγκέντρωσε τις υψηλότερες βαθμολογίες από χρήστες σε: Ολλανδία, Γερμανία, Ισπανία, ΗΠΑ, Πολωνία, Ελβετία, Πορτογαλία, Ιταλία, Γαλλία, Καναδά, Τουρκία.

Τα δέκα φαγητά που μας έδωσαν την πρωτιά:

* Γραβιέρα Νάξου

* Σαγανάκι

* Παϊδάκια

* Γραβιέρα Κρήτης

* Κοντοσούβλι

* Τρίγωνα πανοράματος

* Συμιακό γαριδάκι

* Σφέλα

* Αρσενικό Νάξου

* Μπουγάτσα.

Αυτές είναι οι 20 καλύτερες κουζίνες στον πλανήτη:

– Eλλάδα

– Ιταλία

– Μεξικό

– Ισπανία

– Πορτογαλία

– Τουρκία

– Ινδονησία

– Γαλλία

– Ιαπωνία

– Κίνα

– Πολωνία

– Ινδία

– ΗΠΑ

– Περού

– Σερβία

– Βραζιλία

– Κροατία

– Κολομβία

– Βιετνάμ

– Ουγγαρία.

www.newsit.gr

Προβλήθηκε 808 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025: ''Βιτωλιάνικο χοιρινό με πράσα, σέλινο και αυγολέμονο''

Πρόκειται για ένα κλασικό γιορτινό χοιρινό πρασοσέλινο που φτιάχνουν στο Βιτώλιο ή Μοναστήρι (σημερινή Μπίτολα στη Βόρεια Μακεδονία), μια ανάσα από τα σύνορα με τον Νομό Φλώρινας.

Τεχνητή νοημοσύνη και σινεμά: Το τέλος του κινηματογράφου που ξέραμε - Σενάρια, ταινίες και ερμηνείες με... ΑΙ

Σε ποια φιλμ εφαρμόζεται ήδη, ποιες είναι οι αντιδράσεις και γιατί το θέμα της τεχνολογίας απασχολεί από τα Όσκαρ μέχρι το 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Η συνταγή της ημέρας, Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2025: ''Μανιτάρια γεμιστά με λουκάνικα Τήνου''

Τα μεγάλα και χορταστικά μανιτάρια πορτομπέλο είναι από μόνα τους θαυμάσιος μεζές, αλλά με τη γέμιση από κιμά λουκάνικου, κουκουνάρια και μαλακό κατσικίσιο τυρί, γίνονται έδεσμα ιδανικό για άνοιγμα σε γιορτινά τραπέζια, ή για μπουφέ.