Tag: ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟ

Πρόκειται για ένα κλασικό γιορτινό χοιρινό πρασοσέλινο που φτιάχνουν στο Βιτώλιο ή Μοναστήρι (σημερινή Μπίτολα στη Βόρεια Μακεδονία), μια ανάσα από τα σύνορα με τον Νομό Φλώρινας.

Τα μεγάλα και χορταστικά μανιτάρια πορτομπέλο είναι από μόνα τους θαυμάσιος μεζές, αλλά με τη γέμιση από κιμά λουκάνικου, κουκουνάρια και μαλακό κατσικίσιο τυρί, γίνονται έδεσμα ιδανικό για άνοιγμα σε γιορτινά τραπέζια, ή για μπουφέ.

Kάστανα, πράσα, δαμάσκηνα, κρεμμυδάκια του στιφάδου και μανιτάρια με μια ελαφριά σάλτσα που δένει χάρη στα καρύδια της συνταγής

Να που και ο ελληνικός καφές γίνεται latte! Ένα latte ανατολίτικο, με τα αρώματα που συνηθίζουν στη Μέση Ανατολή στον καφέ τους, δηλαδή κανέλα και κακουλέ!

Ετοιμάστε πρώτοι το κέικ αμυγδάλου με πορτοκάλι (χωρίς αλεύρι), που έχει μείνει στην ιστορία ως το κορυφαίο κέικ αμυγδάλου.

Αν δεν θέλουμε να φτιάξουμε ζύμη για την τάρτα με κιμά κοτόπουλου, αγοράζουμε έτοιμο φύλλο κουρού, και ακολουθούμε τις οδηγίες που αναγρά­φονται στη συσκευασία.