Αυτή η μικρασιατική κιμαδόπιτα που σερβίρεται με ζωμό κρέατος είναι από τα φαγητά της καρδιάς μας και έρχεται πάντα πρώτη στο τραπέζι μας στη Φάμπρικα του Ευφρόσυνου.
Αυτή η μικρασιατική κιμαδόπιτα που σερβίρεται με ζωμό κρέατος είναι από τα φαγητά της καρδιάς μας και έρχεται πάντα πρώτη στο τραπέζι μας στη Φάμπρικα του Ευφρόσυνου.
Ένα από τα πολύ παραδοσιακά φαγητά της Τήνου, που έβγαζε από παλιά άφθονες πατάτες στην εύφορη πεδιάδα της Κώμης.
Το φετινό μας πασχαλινό τσουρέκι είναι μυρωδάτο, μαστιχωτό και αφράτο και έχει γιαούρτι, σταφίδες και καρύδια για ακόμα πιο πλούσια γεύση.
Τι καλύτερο από ένα φρεσκοψημένο, αχνιστό καρβέλι; Φτιάχνουμε σπιτικό ψωμί με αγιορείτικη συνταγή του Μοναχού Επιφάνιου.
Μανιάτικα τηγανοψωμάκια, ιδανικά για πρωϊνό αλλά και για ένα απολαυστικό σνακ.
Τα τελί πισία είναι ένα ζυμαρένιο κέρασμα σχετικά γρήγορο που απαιτεί ωστόσο, μαστόρικη τεχνική με μπελαλίδικα και διαρκή ανοίγματα και στριψίματα.
Ταιριάζουν τόσο με πατάτες όσο και με πιλάφι. Δοκιμάστε το με μπασμάτι, που δένει υπέροχα με τη σάλτσα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 176.
Στο παμπάλαιο παραμύθι της Σταχτοπούτας η κολοκύθα μεταμορφώνεται σε άμαξα που τη μεταφέρει μεγαλοπρεπώς στο παλάτι.
Ένα κέρασμα πεντανόστιμο και πολύ χαριτωμένο σαν το κλασικό μελομακάρονο απλά με έναν χουρμά γεμιστό με αμύγδαλο στη μέση.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο βιβλίο του Γαστρονόμου με τίτλο «Τα γλυκά των Χριστουγέννων»
«Απ’ τα Νικολοβάρβαρα αρχίζει ο χειμώνας» έλεγαν οι παλιοί. Και στις 4 του Δεκέμβρη, της Αγίας Βαρβάρας, ετοίμαζαν το γλύκισμα με το όνομά της, έθιμο που κρατάει μέχρι σήμερα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 47.
Κουραμπιέδες βουτυράτοι, παραδοσιακοί, με κονιάκ, καβουρδισμένα αμύγδαλα, πασπαλισμένοι με ζάχαρη άχνη! Ακριβώς όπως τους έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας!
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 47.
Γνωρίζετε ότι τo gingerbread ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές στον Μεσαίωνα, σε ευρωπαϊκά φεστιβάλ, κι ότι υπήρχαν ακόμη και εκδηλώσεις αφιερωμένες αποκλειστικά σε αυτό;
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 44.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 163.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στην ειδική έκδοση του Γαστρονόμου με τίτλο «Σπιτικό ψωμί».
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 211.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2024 - IlioupoliGiaOlous.gr