Η ρεβυθάδα της Σίφνου είναι θρυλική. Σιγομαγειρεμένα στη γάστρα, με τα κρεμμύδια, το λάδι, το δαφνόφυλλα τα ρεβύθια έχουν άφταστη νοστιμιά.
Η ρεβυθάδα της Σίφνου είναι θρυλική. Σιγομαγειρεμένα στη γάστρα, με τα κρεμμύδια, το λάδι, το δαφνόφυλλα τα ρεβύθια έχουν άφταστη νοστιμιά.
Ένα light και χορταστικό σαλατογεύμα που συνδυάζει σοφά τις φακές με το πλιγούρι.
Το βλέμμα και η ευρύτερη περιοχή των ματιών, συμπεριλαμβανομένων και των φρυδιών, αποτελούν το κέντρο του προσώπου μας.
Ο συνδυασμός του χταποδιού με μακαρόνια είναι ένα από τα πιο νόστιμα και κλασικά πιάτα την περίοδο της νηστείας – μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλων των ειδών ζυμαρικά.
Η ταινία του Φρίντκιν έχει λάβει δύο βραβεία Όσκαρ
Ολόφρεσκες στήρες, λαχανικά και τραχανάς είναι τα συστατικά αυτής της παραδοσιακής ψαρόσουπας από τη Λέσβο.
Ίσως η διασημότερη πίτα της Μακεδονίας!
Η Αναφιώτισσα Μαργαρίτα Καλογεροπούλου μας έδωσε τη συνταγή για το περίφημο γλυκό κουφέτο που γίνεται με μέλι και αμύγδαλα και είναι γαμήλιο κέρασμα σε πολλά νησιά των Κυκλάδων.
Το τουρλού είναι το κατεξοχήν καλοκαιρινό φαγητό και στον ταβά μελώνει υπέροχα
«Γεμιστά» ή «παραγεμιστά» λένε στην Ανάφη τα σκαλτσούνια τους, που παραδοσιακά γίνονται τηγανητά, αν και πλέον κάποιοι τα ψήνουν στον φούρνο για να γίνουν πιο ελαφριά.
Σιφναίικος νηστίσιμος κεφτές για τη Σαρακοστή αλλά και μεζές για όλο τον χρόνο.
Τα μεσογειακά μυρωδικά χαρίζουν συναρπαστική ευωδιά και το μαστιχωτό τυρί απολαυστική υφή σε αυτά τα απίθανα χορτοκεφτεδάκια.
Έμεινε στην ιστορία του τραγουδιού ως η "βασίλισσα του σιγόντου" μιας και έκανε δεύτερες φωνές στον Μπιθικώτση, τον Καζαντζίδη, τον Στράτο Διονυσίου
«Πρόκειται για μακροχρόνια περίπτωση γενετήσιων πράξεων με ανήλικο. Ο κατηγορούμενος δεν μετάνιωσε. Έλεγε ότι μετάνιωσε αλλά μετά έβαζε ένα αλλά… δηλαδή δικαιολόγησε τον εαυτό του»,
Εντυπωσιακός αριθμός προφυλακτικών θα μοιραστούν στους αθλητές και τις αθλήτριες των Ολυμπιακών Αγώνων.
Τη δυνατότητα να βλέπουν σε μία πλατφόρμα Cosmote TV και Nova θα έχουν οι τηλεθατές, αφού οι δύο τηλεοπτικοί πάροχοι έγιναν ένα.
Η πιο γευστική, εύκολη και γρήγορη μακαρονάδα είναι αυτή. Θέλει σπαγγέτι, σκόρδο, πελτέ, μυρωδικά, ένα ωραίο ξινοτύρι και ένα τέταρτο από τον χρόνο μας.
Με πιπεριές Φλωρίνης και μοσχαρίσιο κιμά φτιάχνουμε αυτό το γρήγορο και εύκολο φαγητό που τρώγεται ως κυρίως πιάτο, ως μεζεδάκι ή συνοδεία ζυμαρικών ή πουρέ.
Αυτοί οι κεφτέδες δεν έχουν ανάγκη τον κιμά. Έχουν βλίτα, πατάτες, παξιμάδι αλλά και σφέλα και πικάντικη γραβιέρα. Απίθανοι!
Για αυτό το γλυκό ψυγείου, το οποίο είναι ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι, ο σεφ προτείνει ζελέ λεμόνι, που του χαρίζει έξτρα δροσερή γεύση, αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποια άλλη γεύση θέλουμε.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2024 - IlioupoliGiaOlous.gr