Tag: Αχ

Τα πρώτα αχλάδια της σεζόν έκαναν ήδη εμφάνιση στα μανάβικα και είναι ό,τι πρέπει για να σκαρώσουμε στο μπαμ ένα εύκολο φαγάκι με κοτόπουλο, για έναν αναπάντεχο μουσαφίρη.

Ανάψτε τον φούρνο και ετοιμάστε αυτό το εμβληματικό φουρνιστό από το χωριό της Μεσσαριάς στην Κρήτη, έναν λαχταριστό μουσακά χωρίς κιμά αλλά απίθανη γεύση.

Τα φαλάφελ εδώ τα κάνουμε λίγο διαφορετικά -εκτός από μπόλικα μυρωδικά βάζουμε και λιαστές ντομάτες στο μείγμα- και τα σερβίρουμε σε αραβικές πίτες με καπνιστή μελιτζανοσαλάτα και σάλτσα ταχινιού.

«Γεμιστά» ή «παραγεμιστά» λένε στην Ανάφη τα σκαλτσούνια τους, που παραδοσιακά γίνονται τηγανητά, αν και πλέον κάποιοι τα ψήνουν στον φούρνο για να γίνουν πιο ελαφριά.