Ό,τι πρέπει για τα κρύα βράδια αυτός ο τραχανάς, που είναι απλός και πεντανόστιμος.
Ό,τι πρέπει για τα κρύα βράδια αυτός ο τραχανάς, που είναι απλός και πεντανόστιμος.
Ζεστός και παρηγορητικός ο τραχανάς –εδώ βάζουμε και ξινό και γλυκό– γίνεται με τη προσθήκη φέτας και χορταρικών ένα γρήγορο και απολαυστικό βραδινό.
Ένα πεντανόστιμο παραδοσιακό, σμυρναίικο φαγητό.
Αυτές οι τηγανίτες από τη Μήλο θυμίζουν λουκουμάδες, αφού περιέχουν μαγιά, φουσκώνουν υπέροχα και σερβίρονται με μέλι, κανέλα και σουσάμι.
Έντονη γεύση, ρωμαλέα κρεατικά, δυνατή σάλτσα, χωρίς καθόλου υγρά και μπόλικα μελωμένα κρεμμύδια, για την απαραίτητη υγρασία και γλύκα τους.
Λίγο φρέσκο τζίντζερ κάνει τη διαφορά σ’ αυτούς τους πολύ νόστιμους λαχανοντολμάδες με κιμά – δένει πολύ ωραία με το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό και τον άνηθο.
Είναι ο κυρίαρχος γιορτινός μεζές του μεγαλύτερου μέρους της ορεινής Ελλάδας και προκύπτει από τα χειμωνιάτικα χοιροσφάγια
Ο μοναχός Επιφάνιος έβαζε φρέσκο δυόσμο στα μπαρμπουνοφάσουλα με πελτέ γιατί δίνει δροσιά στο φαγητό και λειτουργεί χωνευτικά.
Με ελαιόλαδο πολύ καλής ποιότητας και μια μικρή ποσότητα ούζο φτιάχνουμε κουραμπιέδες τραγανούς και μυρωδάτους.
Τα ισλί είναι γεμιστά μελομακάρονα από τη Μικρά Ασία, με «κεντημένη» την επιφάνειά τους για γιορτινή, εξεζητημένη εμφάνιση.
Αυτά τα κουρκουμπίνια τρώγονται τρία τρία (και παραπάνω) και είναι πεντανόστιμα!
Μια νόστιμη, φλογερή παραλλαγή του παραδοσιακού πιάτου. Όσοι δεν είναι φίλοι των καυτερών μπορούν να τη δοκιμάσουν με γλυκό πιπέρι.
Άγνωστο γιατί αυτή η συνταγή για ψάρι με ξίδι και σαφράν πήρε ετούτη την ονομασία, όμως η νοστιμιά της θα μας κάνει να ξεχάσουμε την όποια απορία περί ονοματοδοσίας.
Γίνεται με ωραίο σπιτικό φύλλο και γεμίζεται με ρύζι και τρία είδη κρέατος.
Είναι μία από τις 67 συνταγές που θα βρείτε στο βιβλίο «Γλυκά ταψιού», αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή.
Ο καραβομάγειρας Νίκος Συρίγος, πέρασε 43 χρόνια μαγειρεύοντας εν πλω.
Με έµπνευση από το παραδοσιακό εθιµοτυπικό γλύκισµα, δηµιουργούµε ένα πρωινό µε υπερδυναµωτικό χαρακτήρα που θα ζήλευαν τα energy bowls: ασουρές με μαστίχα και σύκα.
Αν έχουμε άγρια, τόσο το καλύτερο. Αν όχι, παίρνουμε πορτομπέλο, πλευρώτους ή άλλα καλλιεργημένα.
Νόστιμο, σπιτικό φαγητό με οικονομικά, προσιτά υλικά.
Πώς και τι περιμέναμε την εποχή της κολοκύθας, για να την απολαύσουμε γεμιστή, σε σούπες και σε απίθανα γιαχνί, όπως αυτό με τα τρυφερά καρότα, τον μυρωδάτο κόλιανδρο και τη φέτα.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2025 - IlioupoliGiaOlous.gr