Έντονη γεύση, ρωμαλέα κρεατικά, δυνατή σάλτσα, χωρίς καθόλου υγρά και μπόλικα μελωμένα κρεμμύδια, για την απαραίτητη υγρασία και γλύκα τους. Ένας μεζές περιωπής.
Τη συνταγή ο σεφ τη μετέφερε αυτούσια από μερακλή Αρβανίτη παππού της περιοχής της Ηπείρου.
- 500 γρ. κρέας προβατίνας, από μπούτι ή σπάλα, σε κομμάτια των 3 εκ.
- 500 γρ. αρνίσιο κρέας από μπούτι ή σπάλα, σε κομμάτια των 3 εκ.
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
- 300 γρ. ξερά κρεμμύδια, σε φέτες
- 3 φύλλα δάφνης
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Για την συνταγή Ταρτατζέ – αρβανίτικη τηγανιά με αρνί και προβατίνα, στο πιο μεγάλο και φαρδύ τηγάνι που διαθέτουμε ή σε αντίστοιχα ευρύχωρη και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τα δύο κρέατα και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν καλά, παντού.
- Προσθέτουμε τον πελτέ, τη δάφνη και αλατοπίπερο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι το φαγητό να απορροφήσει τα υγρά του και να μείνει η τηγανιά με το λάδι της.
- Σερβίρουμε αμέσως αρβανίτικη τηγανιά με αρνί και προβατίνα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 195.