Ένα φαγητό εντυπωσιακό, πλούσιο και εξαιρετικά γλυκοφάγωτο.
Ένα φαγητό εντυπωσιακό, πλούσιο και εξαιρετικά γλυκοφάγωτο.
Έντονη γεύση, ρωμαλέα κρεατικά, δυνατή σάλτσα, χωρίς καθόλου υγρά και μπόλικα μελωμένα κρεμμύδια, για την απαραίτητη υγρασία και γλύκα τους.
Λίγο φρέσκο τζίντζερ κάνει τη διαφορά σ’ αυτούς τους πολύ νόστιμους λαχανοντολμάδες με κιμά – δένει πολύ ωραία με το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό και τον άνηθο.
Δεν χρειάζεται να είναι γιορτή για να σερβίρουμε αυτή την εντυπωσιακή κολοκύθα, ολόκληρη και καλοψημένη.
Ο μοναχός Επιφάνιος έβαζε φρέσκο δυόσμο στα μπαρμπουνοφάσουλα με πελτέ γιατί δίνει δροσιά στο φαγητό και λειτουργεί χωνευτικά.
Ο αείμνηστος σεφ Νικόλαoς Κατσάνης μας είχε δώσει μια υπέροχη συνταγή για σαρικόπιτες νηστίσιμες.
Το λαχταριστό και κάπως παλιομοδίτικο «ψευτοσουφλέ» μεταμορφώνεται εύκολα και γρήγορα σε ένα γιορτινό και πεντανόστιμο πιάτο.
Είναι μια ιδιαίτερη και λιχούδικη, φουρνιστή ρεβυθάδα, με αλμυρούτσικες αντζούγιες και κομμάτια κεφαλοτυριού που λιώνουν ελαφρώς και ροδίζουν όμορφα.
Αυτά τα μοσχαρίσια σκαλοπίνια που ξεκινούν στο τηγάνι και ολοκληρώνονται στον φούρνο δεν είναι μόνο πεντανόστιμα αλλά γίνονται στο πι και φι.
Ένα φαγητό-ελιξίριο που αξίζει την υπομονή.
«Φάρον εκ κριθής» ονόμαζαν οι αρχαίοι Ελληνες το αποφλοιωμένο κριθάρι, είτε ολόκληρο είτε κομμένο σαν πλιγούρι.
Μια νόστιμη, φλογερή παραλλαγή του παραδοσιακού πιάτου. Όσοι δεν είναι φίλοι των καυτερών μπορούν να τη δοκιμάσουν με γλυκό πιπέρι.
Νηστίσιμο, ελαφρύ και πολύ νόστιμο είναι αυτό το μαγειρευτό με πιάτο με γαρίδες Αμβρακικού και πράσα.
Φακές, γλυκοπατάτες και σελινόριζα σε ένα πικάντικο και αιχμηρό φαγητό, το οποίο βρίσκει ιδανικό ταίρι σε ένα αφράτο πιλάφι με σταφίδες και καβουρδισμένο κουκουνάρι.
Ένα απλό αλλά θεσπέσιο φαγητό από τη νηστίσιμη μαγειρική του Αγίου Όρους. Μαγειρεύει ο Πατέρας Επιφάνιος.
Με χοντρό πλιγούρι φτιάχνεται αυτή η πρασόσουπα, μια από τις άλαδες συνταγές που φτιάχνουν τις περιόδους της νηστείας στην κουζίνα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη
Τούτη η μακαρονοσαλάτα δεν είναι μόνο ένα θαυμάσιο συνοδευτικό για ψητά κρεατικά αλλά και ένα από τα πιο γευστικά σαλατοφαγητά για τις χειμωνιάτικες καθημερινές.
Παντζάρι, πορτοκάλι, κατσικίσιο τυρί. Γνήσια χειμωνιάτικες γεύσεις και ωραία αρώματα σε μια σαλάτα ιδανική για ένα τραπέζι στο σπίτι, που μπορούμε όμως να απολαύσουμε και ως ελαφρύ κύριο πιάτο.
Είναι από τις πιο διάσημες κυπριακές συνταγές, και δικαίως, αφού πρόκειται για απαράμιλλης νοστιμιάς χοιρινό και για τις πιο λαχταριστές πατάτες που έχουμε δοκιμάσει.
Αυτό που μας εντυπωσίασε σε αυτή τη συνταγή είναι το κουνουπίδι, που φουρνιστό αποκτά απίστευτη νοστιμιά.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2024 - IlioupoliGiaOlous.gr