Τα πρώτα αχλάδια της σεζόν έκαναν ήδη εμφάνιση στα μανάβικα και είναι ό,τι πρέπει για να σκαρώσουμε στο μπαμ ένα εύκολο φαγάκι με κοτόπουλο, για έναν αναπάντεχο μουσαφίρη.
Τα πρώτα αχλάδια της σεζόν έκαναν ήδη εμφάνιση στα μανάβικα και είναι ό,τι πρέπει για να σκαρώσουμε στο μπαμ ένα εύκολο φαγάκι με κοτόπουλο, για έναν αναπάντεχο μουσαφίρη.
Ένα ξεχωριστό πιάτο που μπορούμε εύκολα να φτιάξουμε για το καθημερινό τραπέζι αρκεί να προμηθευτούμε μοσχαρίσιο κρέας καλής ποιότητας.
«Παστρόκιο» (pastrocchio) στα ιταλικά σημαίνει «άνω-κάτω», «ανάκατα», και αυτό ακριβώς είναι τούτο το πληθωρικό φαγητό...
Θυμίζουν κάπως τη δική μας φασολάδα με δεμένη σάλτσα και όχι σουπέ.
Τα σουτζουκάκια με κιμά κοτόπουλου είναι η ιδανική εναλλακτική για ένα πιο light αποτέλεσμα, όσο για τα υπέροχα «πατατάκια» που τα συνοδεύουν είναι σκέτη νοστιμιά.
Άρωμα ελληνικού καλοκαιριού από τις μπόλικες ντομάτες, τις πιπεριές, τα μυρωδικά και το ούζο.
Χωριάτικα λουκάνικα, αυγά και ολόγλυκες ντομάτες πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί. Δεν υπάρχει καλύτερο πρωινό.
Αυτό το εντυπωσιακό κρεμμυδόψωμο είναι πιο εύκολο απ’ ό,τι φαίνεται!
Συνήθως οι οφειλές αυτές προέρχονται από κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας, οι οποίες καλούνται να πληρωθούν ακόμη και μετά από 20 χρόνια! για αυτές τις οφειλές οι Δήμοι στέλνουν ειδοποιήσεις, κάποιοι πολίτες μπορεί να μην τις λαμβάνουν και εκεί… ξεκινούν οι αντιπαραθέσεις.
Ανάψτε τον φούρνο και ετοιμάστε αυτό το εμβληματικό φουρνιστό από το χωριό της Μεσσαριάς στην Κρήτη, έναν λαχταριστό μουσακά χωρίς κιμά αλλά απίθανη γεύση.
Το παραδοσιακό σπεντζοφάι γίνεται μακαρονάδα στο άψε σβήσε!
«Μόνο ρυζόγαλο δεν κάνουμε τον γαύρο», λένε χαριτολογώντας οι Αρτακινές
Μια μακαρονάδα γεμάτη γεύση, με μελιτζάνες και ντομάτες από τα καλοκαιρινά μποστάνια και την βουτυράτη γεύση του ζουμερού ιταλικού τυριού που ακούει στο όνομα mozzarella burrata.
Αυτά τα μπισκότα βουτύρου με την όψη σκακιέρας είναι τα τέλεια βουτήματα για καφέ ή τσάι.
Έκαναν πολλά γλυκά του κουταλιού στη Σμύρνη.
Η torta di ricotta είναι ένα κομψό και εύκολο, ιταλικό τυρογλυκό με ρικότα και κομμάτια σοκολάτας.
Μαυρομάτικα με πιπεριές με μπόλικο άνηθο για να είναι μυρωδάτο το φαγητό, και λάδι για να είναι ζουμερό.
Τα μουστοκούλικα είναι ζυμαρικά με πετιμέζι, ένα πιάτο που έφτιαχναν παλιά την περίοδο του θερισμού ή του τρύγου στη Λήμνο και σε ελάχιστους άλλους τόπους στην Ελλάδα.
Τα φαλάφελ εδώ τα κάνουμε λίγο διαφορετικά -εκτός από μπόλικα μυρωδικά βάζουμε και λιαστές ντομάτες στο μείγμα- και τα σερβίρουμε σε αραβικές πίτες με καπνιστή μελιτζανοσαλάτα και σάλτσα ταχινιού.
Ινούμιντο σημαίνει χωρίς νερό, και έτσι ακριβώς μαγειρεύεται αυτό το κερκυραϊκό ντοματένιο φαγητό, στη δική του υγρασία.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2024 - IlioupoliGiaOlous.gr