Αρμένικος μεζές με ασυνήθιστο συνδυασμό υλικών και ακόμη πιο ασυνήθιστη εκτέλεση.
Αρμένικος μεζές με ασυνήθιστο συνδυασμό υλικών και ακόμη πιο ασυνήθιστη εκτέλεση.
H ισπανική παέγια είναι αξεπέραστη. Ετοιμάζουμε την εκδοχή με κοτόπουλο και θαλασσινά σύμφωνα με τις οδηγίες του μετρ του είδους Δημήτρη Κοντόπουλου.
Τα ολόκληρα τηγανισμένα φύλλα δυόσμου γίνονται στη στιγμή τραγανά τσιπς, που προσθέτουν πλούσιο άρωμα στο φαγητό και μάλιστα μόλις λίγα λεπτά πριν από το σερβίρισμα.
Τα ορεκιέτε είναι μικρόσχημα ιταλικά ζυμαρικά και μοιάζουν με αυτάκια (orecchiette σημαίνει «αυτάκια» στα ιταλικά).
Από τις χρυσές ελληνικές συνταγές, οι αγκινάρες με κουκιά αυγολέμονο, σε μια κλασική εκδοχή που αψηφά τον χρόνο.
Μια «έμπειρη» συνταγή για το παραδοσιακό κανταΐφι όπως το φτιάχνουν σε όλη την Ελλάδα.
Μια απλή, μα νόστιμη πίτα με έτοιμα φύλλα κουρού και γέμιση από ανάμεικτο κιμά είναι αυτή η γαλλοκαναδική κιμαδόπιτα, ιδανική τόσο για το καθημερινό, όσο και για το κυριακάτικο τραπέζι.
Το φαγητό έχει δυνατή γεύση χάρη στο άφθονο σκόρδο αλλά και στη γενναία δόση μισού λίτρου λεμονοχυμού!
Το πιο ταιριαστό ζευγάρι της άνοιξης είναι σίγουρα τα σπαράγγια με τα αυγά. Το γάλα της συνταγής θα δώσει περισσότερο σώμα στην κατά τα άλλα απλή στραπατσάδα.
Ζουμερό κοτόπουλο έτοιμο σε 15 λεπτά, σε ένα μόνο τηγάνι, με φίνα εποχικά σπαράγγια και σπιρτόζικη κάππαρη.
Νόστιμες τραγανές μπουκιές με πικάντικη επίγευση, συνοδεύονται ιδανικά με μια ωραία σαλάτα με λαχανικά και ξηρούς καρπούς και γίνονται πλήρες γεύμα.
Σπανάκι, σέσκουλα, μυρώνια… Τα χόρτα και τα μυρωδικά της πίτας γίνονται και σούπα.
Δεν υπάρχει πιο ωραίο και πιο φίνο γλυκό από μια κλασική τάρτα με φράουλες που στο εσωτερικό της κρύβει μια υπέροχη, βελούδινη κρέμα ζαχαροπλαστικής αρωματισμένη με φυσική βανίλια.
Ένας γλυκοφάγωτος λεμονάτος μπακαλιάρος με πράσα, πατάτες, κρεμμύδια και τη φροντίδα και τη νοστιμιά που έχουν όλα τα μικρασιάτικα φαγητά.
Ένα ταπεράκι με αυτό το απίθανο ντιπ και μια ποικιλία από κριτσίνια κάθε λογής είναι η ιδέα μας για ένα ορεκτικό έξτρα απολαυστικό, ό,τι άλλο κι αν περιέχει το καλάθι του πικνίκ.
Απλό και νόστιμο φαγητό για το καθημερινό τραπέζι.
Η μπίρα και τα ασπράδια αυγών, χτυπημένα σε μαρέγκα, εγκλωβίζουν τον αέρα και αυξάνουν τον όγκο, δίνοντας μεγάλες αφράτες κροκέτες, σαν λουκουμάδες.
Κριτσίνια με ντομάτα, ελαιόλαδο και σουσάμι, ένα γρήγορο και ελαφρύ σνακ για να μας «κρατήσει» μέσα στην μέρα.
Το ελαιόλαδο με χυμούς εσπεριδοειδών είναι ένας δυνατός μεσογειακός συνδυασμός.
Είναι ίσως είναι τα νοστιμότερα ρεβύθια που έχουμε δοκιμάσει.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2025 - IlioupoliGiaOlous.gr