Υπάρχει μια ιδιαίτερη κάστα προερχόμενη από τις δεξαμενές της «Αριστεράς» ( όχι Αριστερής… αθάνατη καθαρεύουσα!), η οποία διαπρέπει στις καλές Τέχνες και τη λογοτεχνία.
Υπάρχει μια ιδιαίτερη κάστα προερχόμενη από τις δεξαμενές της «Αριστεράς» ( όχι Αριστερής… αθάνατη καθαρεύουσα!), η οποία διαπρέπει στις καλές Τέχνες και τη λογοτεχνία.
(Σάββατο, 1/10/2016, 7:30 μ.μ στο Wall Press Cafe)
Η ιστορία έχει εκδώσει τη ετυμηγορία της. Η ετυμηγορία είναι πως οι «φίλοι» μας οι Τούρκοι, με τη βοήθεια των επίσης «φίλων» μας των Γερμανών, σχεδίασαν, οργάνωσαν και εκτέλεσαν τη γενοκτονία των Αρμενίων, Ελλήνων και λοιπών Μικρασιατών.
Την εποχή που οι Ισπανοί κατακτητές ( οι κονκισταδόρες ) αλώνιζαν στον Νέο Κόσμο, ένας εξ αυτών που φόρεσε το καθολικό ράσο, ο Ντε Λας Κάσας, υπέβαλε μια αναφορά προς τον βασιλιά της χώρας του, στην οποία διεκτραγωδούσε τη μαύρη τύχη των Ινδιάνων στα χέρια των ληστών συμπατριωτών του. Η αναφορά, μολονότι ο Ισπανός βασιλιάς ήταν το κεφάλι που βρομούσε, δημιούργησε θόρυβο.
Τι εστί καθηγητής Πανεπιστημίου; Ο τίτλος που δίνει σε κάποιον την εξουσία να διδάσκει στην ανώτατη βαθμίδα της εκπαίδευσης.
Τι είναι το νερό; Νερό, νηρόν κατά τον μεσαίωνα, είναι το υγρό στοιχείο της Φύσης που σχηματίζει τις θάλασσες, τα ποτάμια, τις λίμνες, τις πηγές, τη βροχή, το χιόνι και το κλάμα των ανθρώπων.
Σερσέμης, (τουρκ. Sersem ) καλείται αυτός που γελάει χωρίς λόγο. Αυτός που άσκοπα χαχανίζει. Σερσέμης είναι ο ανόητος, ο μπουνταλάς , ο μπούφος. Με μία λέξη, ο Χάχας. Η λέξη τυγχάνει ηχομιμητική από τον ήχο του γέλιου.
Του Νίκου Καραβέλου. Ο Κάτων, ο λεγόμενος Τιμητής, επικρίνοντας έναν παχύσαρκο («τον υπέρπαχυν κακίζων»), είπε : «Που θα μπορούσε να είναι χρήσιμο για την πόλη ένα τέτοιο σώμα, που από το λαιμό μέχρι τʼ αχαμνά καλύπτεται από την κοιλιά;».
4 Ιουνίου 2016 και ώρα 07.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγάλεω "Γιάννης Ρίτσος",
Έλεγε ο Επίκτητος: «Εύ ποιήσεις σύ τά μέγιστα τήν πόλιν ει μη τούς ορόφους, αλλά τάς ψυχάς αυξήσεις. Άμεινον γάρ, εν τοίς μικροίς οικήμασι μεγάλας οικείν ψυχάς ή εν ταίς μεγάλαις οικίαις ταπεινά φωλεύειν ανδράποδα».
Του Νίκου Καραβέλου. Κριτική είναι η νοητική ενέργεια, με την οποία αξιολογούνται τα πράγματα και διατυπώνονται γνώμες, θετικές ή αρνητικές για έργα ή πράξεις.
Γράφει στο site «Ηλιούπολη για όλους» «o αφελής»(???) δικηγόρος – συγγραφέας Νίκος Καραβέλος.
Πρέπει πολύ να πασχίσεις για να ξεφύγεις «από των σχέσεων και των συναναστροφών την καθημερινή ανοησία» (Κ. Καβάφης).
του Νίκου Καραβέλου. Έτη μνημονίου έξι συναπτά ! Έξι χρόνια καταστροφής, διάλυσης, εξευτελισμού. Λίγο ακόμα και θα συμπληρωθεί επταετία !
Ούτε ένας ! Μια Γυναίκα, ένας Άνδρας δεν μπόρεσε να βρει το σθένος να αντιδράσει.
Τώρα και ο ίδιος ο Πάπας. Κάποτε εξαπέλυε τους σταυροφόρους του. Ίσως γιατί τώρα η Αγία Έδρα δεν είναι παρά ένα από τα παραμάγαζα του κεφαλαίου και ο ίδιος ο Ποντίφηξ δεν είναι παρά ένας περιφερόμενος πόντικας
Το ποινικό σύστημα στη χώρα μας, όπως και παντού, πάσχει από ανίατη γηραλεότητα
Επειδή σε κάθε εποχή η αλήθεια σερβίρεται ως έτοιμο γεύμα, το ψέμα μεταμφιέζεται σε αλήθεια και η γενικευμένη ανοησία σε λογική, δεν θα ήταν ανώφελο να επιχειρήσουμε κι εμείς μια μικρή εξέταση με σεμνότητα, αλλά και με αποφασιστικότητα.
Τώρα που έσβησε ο εορτασμός της επανάστασης του 1821, ας μας επιτραπεί να πούμε μερικές κουβέντες για όσα κάποιοι, κατά συνήθεια, εκτοξεύουν σε βάρος της ιστορίας.
Ποια επανάσταση ; Ένα επεισόδιο ήταν στην ιστορία της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Τι ήταν οι επαναστάτες του 1821 ; Κάτι άγριοι και βίοι ληστές.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2024 - IlioupoliGiaOlous.gr