Το θέλει το λαδάκι του το σπανακόρυζο, αλλά γίνεται ωραιότατο και χωρίς αυτό. Σ’ αυτή την αλάδωτη συνταγή, το σπανάκι το αχνίζουμε αντί να το σοτάρουμε, και το νοστιμίζουμε με μπόλικα μυρωδικά, σπαράγγια, ντομάτα και πολτό σουσαμιού.
Το θέλει το λαδάκι του το σπανακόρυζο, αλλά γίνεται ωραιότατο και χωρίς αυτό. Σ’ αυτή την αλάδωτη συνταγή, το σπανάκι το αχνίζουμε αντί να το σοτάρουμε, και το νοστιμίζουμε με μπόλικα μυρωδικά, σπαράγγια, ντομάτα και πολτό σουσαμιού.
Λαχταριστός, σμυρναίικος μεζές, που ταιριάζει τόσο με κρασί όσο και με τσίπουρο.
Μια πολύ νόστιμη, χυλωμένη και θρεπτική σούπα, που έχει εξαιρετική υφή, επειδή οι μοναχοί προτιμούν να πολτοποιούν ένα μέρος από τις γαρίδες ωμές, ενώ οι υπόλοιπες προστίθενται ολόκληρες.
Αγγουράκια τουρσί, καρότο, καππαρη…Έχει διάφορα αυτή η αγιορείτικη πατατοσαλάτα που θυμίζει ρώσικη.
Για τις μέρες που νηστεύουμε και το λάδι, αυτή η μακαρονάδα θα γαληνέψει τη νηστεύουσα πείνα μας.
Νεράντζι γλυκό κουταλιού, το αγαπημένο παραδοσιακό γλυκό που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι.
Το φαγητό έχει δυνατή γεύση χάρη στο άφθονο σκόρδο αλλά και στη γενναία δόση μισού λίτρου λεμονοχυμού!
Νόστιμες τραγανές μπουκιές με πικάντικη επίγευση, συνοδεύονται ιδανικά με μια ωραία σαλάτα με λαχανικά και ξηρούς καρπούς και γίνονται πλήρες γεύμα.
Σπανάκι, σέσκουλα, μυρώνια… Τα χόρτα και τα μυρωδικά της πίτας γίνονται και σούπα.
Τα γεμιστά καλαμάρια, συνηθίζονται στο τραπέζι αυτής της Κυριακής και έχουν Μικρασιάτικες ρίζες, άρα και βαθιά γεύση, παρά τα απλά υλικά.
Μελωμένοι γίγαντες, σιγοψημένοι με πιπεριές γλυκές και πικάντικες, σε μια πραγματικά ονειρεμένη οσπριάδα.
Το ετοίμασαν ο πατέρας Θεόφιλος και ο μοναχός Στέφανος στη Μονή του Σινά.
Την περίφημη μανιάτικη πατατοσαλάτα με πορτοκάλι και ελιές εδώ τη φτιάχνουμε λίγο διαφορετική.
Το πανταχού παρόν κύμινο στις μαγειρικές του όρους Σινά το βρίσκουμε κι εδώ μαζί με αρκετό σκόρδο και δροσερές μυρωδιές άνηθου και μαϊντανού.
Αυτός ο αφράτος χαλβάς που φτιάχνουν οι Βεδουίνοι μάγειρες στην μονή της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά είναι πολύ ελαφρύς, γιατί δεν περιέχει καθόλου λάδι.
Νηστίσιμο, ελαφρύ και πολύ νόστιμο είναι αυτό το μαγειρευτό με πιάτο με γαρίδες Αμβρακικού και πράσα.
Ένα απλό αλλά θεσπέσιο φαγητό από τη νηστίσιμη μαγειρική του Αγίου Όρους. Μαγειρεύει ο Πατέρας Επιφάνιος.
Τι ωραία ιδέα! Ένα σπανακόρυζο φουλ στα μυρωδικά γίνεται γέμιση για αυτά τα πεντανόστιμα φουρνιστά καλαμάρια.
Αυτές οι μπαλίτσες ενέργειας φτιάχνονται εύκολα με βρώμη, χουρμάδες και ταχίνι, μεταφέρονται ακόμη πιο εύκολα και είναι πολύ ωραίο σνακ.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2025 - IlioupoliGiaOlous.gr