Άγνωστο γιατί αυτή η συνταγή για ψάρι με ξίδι και σαφράν πήρε ετούτη την ονομασία, όμως η νοστιμιά της θα μας κάνει να ξεχάσουμε την όποια απορία περί ονοματοδοσίας.
Άγνωστο γιατί αυτή η συνταγή για ψάρι με ξίδι και σαφράν πήρε ετούτη την ονομασία, όμως η νοστιμιά της θα μας κάνει να ξεχάσουμε την όποια απορία περί ονοματοδοσίας.
Γίνεται με ωραίο σπιτικό φύλλο και γεμίζεται με ρύζι και τρία είδη κρέατος.
Είναι μία από τις 67 συνταγές που θα βρείτε στο βιβλίο «Γλυκά ταψιού», αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή.
Ο καραβομάγειρας Νίκος Συρίγος, πέρασε 43 χρόνια μαγειρεύοντας εν πλω.
Με έµπνευση από το παραδοσιακό εθιµοτυπικό γλύκισµα, δηµιουργούµε ένα πρωινό µε υπερδυναµωτικό χαρακτήρα που θα ζήλευαν τα energy bowls: ασουρές με μαστίχα και σύκα.
Αν έχουμε άγρια, τόσο το καλύτερο. Αν όχι, παίρνουμε πορτομπέλο, πλευρώτους ή άλλα καλλιεργημένα.
Νόστιμο, σπιτικό φαγητό με οικονομικά, προσιτά υλικά.
Πώς και τι περιμέναμε την εποχή της κολοκύθας, για να την απολαύσουμε γεμιστή, σε σούπες και σε απίθανα γιαχνί, όπως αυτό με τα τρυφερά καρότα, τον μυρωδάτο κόλιανδρο και τη φέτα.
Η γέμιση δεν έχει κάτι το πολύπλοκο. Δύο-τρία υλικά όλα κι όλα: φέτα βαρελίσια, τριμμένη, αυγά, μια λιπαρή ουσία και πιπέρι, που δουλεύονται όλα μαζί με το χέρι μέχρι να αποκτήσουν ομοιογένεια.
Τα καλαμάρια γεμίζονται με ρύζι, σταφίδες και κουκουνάρι σ’ ένα πεντανόστιμο παραδοσιακό φαγητό της Σμύρνης και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.
Είναι από τα πιο χαρακτηριστικά νηστίσιμα του νησιού.
Απίθανα τραγανή πετσούλα από χοιρινή λάπα, πλούσια αρώματα από τη φημισμένη ρίγανη Ταϋγέτου και απλούστατη τεχνική.
Αρώματα Ανατολής στο πιάτο μας.
Δοκιμάστε τα και με μπασμάτι, που δένει υπέροχα με τη σάλτσα.
Η ομελέτα με βλίτα είναι μια χορταστική και θρεπτική συνταγή για πρωινό και όχι μόνο.
Το κασπακινό αρνάκι ψήνεται με μπόλικο ρύζι, σταφίδες, κουκουνάρια και μυρωδικά και σκεπάζεται με ένα στρώμα από τυρί καλαθάκι Λήμνου, το οποίο γκρανινάρεται και σχηματίζει μια ρόδινη, λαχταριστή κρούστα.
Φίνα, ζουμερή γλώσσα με λαχταριστή κόκκινη σάλτσα και μπόλικη κάππαρη. Νοστιμότατη.
Λέγεται καμπούνα γιατί, εκτός από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, χρησιμοποιούσαν παλιότερα και το λουλούδι του κρεμμυδιού, που το λένε έτσι στο νησί.
Τα τυροπιτάκια γίνονται εύκολα χωρίς πλάστη και ψήνονται σε λίγα λεπτά στο τηγάνι.
«Παστρόκιο» (pastrocchio) στα ιταλικά σημαίνει «άνω-κάτω», «ανάκατα», και αυτό ακριβώς είναι τούτο το πληθωρικό φαγητό...
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2024 - IlioupoliGiaOlous.gr