Tag: ΟΥΚ

Η μπίρα και τα ασπράδια αυγών, χτυπημένα σε μαρέγκα, εγκλωβίζουν τον αέρα και αυξάνουν τον όγκο, δίνοντας μεγάλες αφράτες κροκέτες, σαν λουκουμάδες.

Τα μεγάλα και χορταστικά μανιτάρια πορτομπέλο είναι από μόνα τους θαυμάσιος μεζές, αλλά με τη γέμιση από κιμά λουκάνικου, κουκουνάρια και μαλακό κατσικίσιο τυρί, γίνονται έδεσμα ιδανικό για άνοιγμα σε γιορτινά τραπέζια, ή για μπουφέ.

Αυτά τα αυγά με λουκάνικα (αγριογούρουνου!) και γλυκά πράσα σε πικάντικη κόκκινη σάλτσα θα τα θυμόμαστε για καιρό.

Τίποτα δεν πάει χαμένο! Στην Ιταλία έχουν πολλά γλυκά στα οποία αξιοποιούν το ψωμί που έχει αρχίσει να μπαγιατεύει και το χρησιμοποιούν αντί για αλεύρι.

Μπορούμε να τα σερβίρουμε ως μεζέ αλλά και ως κυρίως πιάτο, με μια σαλάτα στο πλάι, όποτε θέλουμε να φτιάξουμε κάτι χωρίς πολύ κόπο.

Συμμαθητές των παιδιών που βρίσκονται έξω από το σχολείο στο Παλαιό Φάληρο εντοπίζουν τους ύποπτους και τους βιντεοσκοπούν.