Μια «έμπειρη» συνταγή για το παραδοσιακό κανταΐφι όπως το φτιάχνουν σε όλη την Ελλάδα.
Μια «έμπειρη» συνταγή για το παραδοσιακό κανταΐφι όπως το φτιάχνουν σε όλη την Ελλάδα.
Ο δύο φορές παγκοσμιος πρωταθλητής (1973,1994) πάλεψε με τον Μοχάμεντ Άλι σε έναν από τους πιο θρυλικούς αγώνες της πυγμαχίας, το «Rumble in the Jungle» το 1974
Ο νέος Αρχιεπίσκοπος είχε οριστεί τοποτηρητής του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου
Η μαχαιριά γιανίσκει (γιατρεύεται) μα ο κακός λόγος μεινίσκει (μένει)
«Το παιδί μου θα μπορούσε να είναι νεκρό αυτή τη στιγμή» λέει ο πατέρας του 17χρονου
Ιδανική επιλογή για κυριακάτικο πρωινό οι φρυγανιές, οι αυγοφέτες της Τήνου που τηγανίζονται σε αγελαδινό βούτυρο και σιροπιάζονται.
Την σορό της βρήκε η μητέρα της, ενώ τα αίτια του θανάτου της δεν έχουν γίνει γνωστά
Masala σημαίνει μπαχαρικά στα ινδικά. Κι αυτό είναι το χαρακτηριστικά αρωματικού ροφήματος με μαύρο τσάι και γάλα.
Σε όλη τη Μακεδονία ετοιμάζουν ένα γλυκό σε στρώσεις, με μπισκότα και κρέμα, που το ονομάζουν Ναπολεόν (λόγω των στρώσεων).
Ο ανήλικος κατηγορείται για τουλάχιστον 10 ληστείες ψιλικατζίδικων σε Άγιο Παντελεήμονα, Αμπελόκηπους, Νέα Ερυθραία, Γαλάτσι και Αργυρούπολη
«Σε όλα τα γλυκά σοκολάτας βάζουμε πάντα λίγο αλάτι, που εντείνει τη γεύση και τα κάνει πιο νόστιμα» λέει η Ιάνθη Μιχαλάκη που μας έδωσε τη συνταγή για αυτό το κομψό, απολαυστικό κέικ που σερβίρεται κατά προτίμηση ζεστό, με κρέμα μασκαρπόνε και ελαιόλαδο.
Η πιο μυρωδάτη μαρμελάδα, από μανταρίνια και μια μικρή ποσότητα τζίντζερ που τονίζει τη γεύση του φρούτου.
Λαχανόρυζο, ένα μαμαδίστικο φαγητό σε μια πιο διαφορετική εκδοχή με τζίντζερ και μπούκοβο, που θα μας αρέσει εξίσου.
Μόλις 3 υλικά αρκούν για να έχουμε στο ντουλάπι μας το πιο μυρωδάτο γλυκό άρτυμα: ζαχαρωμένες λεμονόφλουδες!
Το όνομά της σημαίνει «δύο φορές βρασμένη», μια που η χορταστική φασολάδα της Τοσκάνης, που έχει και πολλά λαχανικά, φτιάχνεται σε μεγάλες ποσότητες και ζεσταίνεται ξανά και ξανά.
Ό,τι πρέπει για τα κρύα βράδια αυτός ο τραχανάς, που είναι απλός και πεντανόστιμος.
Ζεστός και παρηγορητικός ο τραχανάς –εδώ βάζουμε και ξινό και γλυκό– γίνεται με τη προσθήκη φέτας και χορταρικών ένα γρήγορο και απολαυστικό βραδινό.
Πεντανόστιμοι πρασοκεφτέδες με κιμά από την πόλη της Θεσσαλονίκης.
Το πανταχού παρόν κύμινο στις μαγειρικές του όρους Σινά το βρίσκουμε κι εδώ μαζί με αρκετό σκόρδο και δροσερές μυρωδιές άνηθου και μαϊντανού.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2025 - IlioupoliGiaOlous.gr