Κληρονομικότητα είναι η μεταβίβαση των χαρακτήρων ενός ατόμου στις επόμενες γενεές.
Κληρονομικότητα είναι η μεταβίβαση των χαρακτήρων ενός ατόμου στις επόμενες γενεές.
Κακό πράγμα η αμορφωσιά, ιδίως εκείνη της εξουσίας.
Στη Βενετία, συγκεκριμένα στην περιοχή του Αγίου Βαρθολομαίου, υπάρχει ένα κατάλυμα, η περίφημη «Αποθήκη των Γερμανών» (Fondaco dei Tedeschi).
Η επιγραφή κρεμασμένη ψηλά στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Μανχάιμ, απειλούσε όσους θα τολμούσαν να μπουν στο τρένο, χωρίς να επικυρώσουν το εισιτήριό τους.
Υπάρχει μια ιδιαίτερη κάστα προερχόμενη από τις δεξαμενές της «Αριστεράς» ( όχι Αριστερής… αθάνατη καθαρεύουσα!), η οποία διαπρέπει στις καλές Τέχνες και τη λογοτεχνία.
Κράτος είναι η απρόσωπη όπως λέγεται, μορφή εξουσίας που ασκείται σε ορισμένη χώρα. Προέρχεται από το ρήμα κρατέω – κρατώ ή κρατύνω και τονίζει το στοιχείο της εξουσίασης και της δύναμης.
(Σάββατο, 1/10/2016, 7:30 μ.μ στο Wall Press Cafe)
Η ιστορία έχει εκδώσει τη ετυμηγορία της. Η ετυμηγορία είναι πως οι «φίλοι» μας οι Τούρκοι, με τη βοήθεια των επίσης «φίλων» μας των Γερμανών, σχεδίασαν, οργάνωσαν και εκτέλεσαν τη γενοκτονία των Αρμενίων, Ελλήνων και λοιπών Μικρασιατών.
Την εποχή που οι Ισπανοί κατακτητές ( οι κονκισταδόρες ) αλώνιζαν στον Νέο Κόσμο, ένας εξ αυτών που φόρεσε το καθολικό ράσο, ο Ντε Λας Κάσας, υπέβαλε μια αναφορά προς τον βασιλιά της χώρας του, στην οποία διεκτραγωδούσε τη μαύρη τύχη των Ινδιάνων στα χέρια των ληστών συμπατριωτών του. Η αναφορά, μολονότι ο Ισπανός βασιλιάς ήταν το κεφάλι που βρομούσε, δημιούργησε θόρυβο.
Τι εστί καθηγητής Πανεπιστημίου; Ο τίτλος που δίνει σε κάποιον την εξουσία να διδάσκει στην ανώτατη βαθμίδα της εκπαίδευσης.
Τι είναι το νερό; Νερό, νηρόν κατά τον μεσαίωνα, είναι το υγρό στοιχείο της Φύσης που σχηματίζει τις θάλασσες, τα ποτάμια, τις λίμνες, τις πηγές, τη βροχή, το χιόνι και το κλάμα των ανθρώπων.
Σερσέμης, (τουρκ. Sersem ) καλείται αυτός που γελάει χωρίς λόγο. Αυτός που άσκοπα χαχανίζει. Σερσέμης είναι ο ανόητος, ο μπουνταλάς , ο μπούφος. Με μία λέξη, ο Χάχας. Η λέξη τυγχάνει ηχομιμητική από τον ήχο του γέλιου.
Του Νίκου Καραβέλου. Ο Κάτων, ο λεγόμενος Τιμητής, επικρίνοντας έναν παχύσαρκο («τον υπέρπαχυν κακίζων»), είπε : «Που θα μπορούσε να είναι χρήσιμο για την πόλη ένα τέτοιο σώμα, που από το λαιμό μέχρι τʼ αχαμνά καλύπτεται από την κοιλιά;».
4 Ιουνίου 2016 και ώρα 07.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγάλεω "Γιάννης Ρίτσος",
Έλεγε ο Επίκτητος: «Εύ ποιήσεις σύ τά μέγιστα τήν πόλιν ει μη τούς ορόφους, αλλά τάς ψυχάς αυξήσεις. Άμεινον γάρ, εν τοίς μικροίς οικήμασι μεγάλας οικείν ψυχάς ή εν ταίς μεγάλαις οικίαις ταπεινά φωλεύειν ανδράποδα».
Του Νίκου Καραβέλου. Κριτική είναι η νοητική ενέργεια, με την οποία αξιολογούνται τα πράγματα και διατυπώνονται γνώμες, θετικές ή αρνητικές για έργα ή πράξεις.
Γράφει στο site «Ηλιούπολη για όλους» «o αφελής»(???) δικηγόρος – συγγραφέας Νίκος Καραβέλος.
Πρέπει πολύ να πασχίσεις για να ξεφύγεις «από των σχέσεων και των συναναστροφών την καθημερινή ανοησία» (Κ. Καβάφης).
του Νίκου Καραβέλου. Έτη μνημονίου έξι συναπτά ! Έξι χρόνια καταστροφής, διάλυσης, εξευτελισμού. Λίγο ακόμα και θα συμπληρωθεί επταετία !
Ούτε ένας ! Μια Γυναίκα, ένας Άνδρας δεν μπόρεσε να βρει το σθένος να αντιδράσει.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2024 - IlioupoliGiaOlous.gr