Ο συνδυασμός του χταποδιού με μακαρόνια είναι ένα από τα πιο νόστιμα και κλασικά πιάτα την περίοδο της νηστείας – μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλων των ειδών ζυμαρικά.
Ο συνδυασμός του χταποδιού με μακαρόνια είναι ένα από τα πιο νόστιμα και κλασικά πιάτα την περίοδο της νηστείας – μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλων των ειδών ζυμαρικά.
Το χταπόδι στιφάδο είναι ένα νόστιμο και μελωμένο φαγητό που συνηθιζόταν στα σμυρναίικα τραπέζια.
Πρωτότυπο γιουβέτσι και νηστίσιμο, με αρώματα απο δεντρολίβανο, δάφνη και κανέλα!
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 145.
Τα φασολάκια στο Άγιο Όρος, συνήθως τα μαγειρεύουν λαδερά. Αυτή η συνταγή όμως είναι με χταπόδι και φρέσκες ντομάτες – ένα νοστιμότατο φαγητό.
Σαλάτα με χταπόδι από το fish market της Ηλιούπολης Τα υλικά 1 κιλό χταπόδι 250 γρ. μαυρομάτικα φασόλια 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μαϊντανό 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες 1 φλυτζάνι ξύδι για να βράσουμε με το χταπόδι ½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λεπτά μπαστουνάκια αλάτι πιπέρι Η εκτέλεση:Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τα μαυρομάτικα για 45 λεπτά.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2025 - IlioupoliGiaOlous.gr