Καθαροδευτεριάτικα μεζεδάκια

Άρτος και Θεάματα 26 Φεβρουαρίου 2014

  • Σαλάτα με χταπόδι από το fish market της Ηλιούπολης
  • Τα υλικά
  • 1 κιλό χταπόδι
  • 250 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
  • 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 φλυτζάνι ξύδι για να βράσουμε με το χταπόδι
  • ½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λεπτά μπαστουνάκια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Η εκτέλεση:Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τα μαυρομάτικα για 45 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά μας.Καθαρίζουμε καλά το κεφάλι του χταποδιού από τα εντόσθια και το ξεπλένουμε καλά. Το βάζουμε να βράσει σε μια κατσαρόλα χωρίς άλλα υγρά και μόλις πιεί τα δικά του προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και 1 ποτήρι ξύδι και το βράζουμε για 1 ώρα. Το βγάζουμε και το ψιλοκόβουμε. Ανακατεύουμε τώρα όλα τα υλικά μας σ' ένα μεγάλο μπόλ, αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με λαδόξυδο και σερβίρουμε τη σαλάτα μας δροσερή.

  • Καλή όρεξη! και να ξέρετε τα καλύτερα στην Ηλιούπολη: fish market1

Προβλήθηκε 584 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025: ''Βιτωλιάνικο χοιρινό με πράσα, σέλινο και αυγολέμονο''

Πρόκειται για ένα κλασικό γιορτινό χοιρινό πρασοσέλινο που φτιάχνουν στο Βιτώλιο ή Μοναστήρι (σημερινή Μπίτολα στη Βόρεια Μακεδονία), μια ανάσα από τα σύνορα με τον Νομό Φλώρινας.

Τεχνητή νοημοσύνη και σινεμά: Το τέλος του κινηματογράφου που ξέραμε - Σενάρια, ταινίες και ερμηνείες με... ΑΙ

Σε ποια φιλμ εφαρμόζεται ήδη, ποιες είναι οι αντιδράσεις και γιατί το θέμα της τεχνολογίας απασχολεί από τα Όσκαρ μέχρι το 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Η συνταγή της ημέρας, Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2025: ''Μανιτάρια γεμιστά με λουκάνικα Τήνου''

Τα μεγάλα και χορταστικά μανιτάρια πορτομπέλο είναι από μόνα τους θαυμάσιος μεζές, αλλά με τη γέμιση από κιμά λουκάνικου, κουκουνάρια και μαλακό κατσικίσιο τυρί, γίνονται έδεσμα ιδανικό για άνοιγμα σε γιορτινά τραπέζια, ή για μπουφέ.