Tag: Μπαλτας

  Βρίσκεται σε εξέλιξη η Δημόσια Διαβούλευση για το  ζήτημα της διαχείρισης των σκουπιδιών μας.   Αν και  το πρόβλημα είναι Πανελλαδικό την κυρίαρχη θέση στη διαδικασία αυτή την κατέχει το Λεκανοπέδιο της Αττικής, η Περιφέρεια Αττικής.

Η 28η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως δεύτερη Εθνική εορτή  και σε όλη την επικράτεια οργανώνονται πλήθος εκδηλώσεων.   Στην Ηλιούπολη  η συμμετοχή φορέων ήταν ιδιαίτερα μαζική τόσο στην κατάθεση στεφάνων στο Ηρώον της Πλατείας Φλέμινγκ,   όσο και στην παρέλαση που ακολουθεί.

Η κρίση του πολιτικού συστήματος είναι βαθιά και καθολική. Ζούμε σε μια εποχή όπου όλοι στεκόμαστε απέναντι από το πολιτικό σύστημα και το πυροβολούμε κατά βούληση!   Το ίδιο το πολιτικό σύστημα προσπαθεί να αποφύγει τα πυρά και να επιβιώσει,  κρυπτόμενο  πίσω από πρόχειρα οχυρά κατασκευάσματα όπως:  εγώ δεν ήμουνα τότε, εγώ τώρα ανέλαβα, εγώ δεν είμαι από πολιτικό τζάκι, εγώ δεν μπορώ να κατηγορηθώ ό τι έκλεψα και  η εφευρετικότητα των δικαιολογιών  πάει λέγοντας!   Μπροστά στην χρησιμοποίηση της  κρίσης και των συνοδών μνημονίων για την επικράτηση  νεοφιλελεύθερων πολιτικών επιλογών, είναι φυσική λειτουργία η ανάγκη, αφ ενός κάποιοι  να αποποιηθούν ευθυνών  και αφ ετέρου κάποιοι να περισωθούν ως  παλιά υλικά  που θα χρησιμοποιηθούν στο κτίσιμο του καινούργιου.

Οι εκλογές περάσανε , ο ανασχηματισμός της  κυβέρνησης έγινε και η ζωή μας προχωράει  σε νέους  δρόμους πιο δύσκολους, πιο άγνωστους.   Για εμάς  τους Έλληνες το πρόβλημά μας, η κατεστραμμένη οικονομία μας  αποτελεί άλυτο πρόβλημα.

Η στάση των ανθρώπων μπροστά σε δύσκολες καταστάσεις απεκδύεται κοινωνικών κανόνων  και σκοπιμοτήτων εφ όσον οι συνέπειες επηρεάζουν αυστηρά αυτόν και μόνον αυτόν.   Αυτό δεν ισχύει  για Πολίτες και ιδιαίτερα για Πολίτες που είναι επιφορτισμένοι με την  ευθύνη   άλλων  που οικειοθελώς ή εκ των πραγμάτων εκπροσωπούν.

Το 2011 ο Γιώργος Παπανδρέου, νομίζοντας πως ήταν Πρωθυπουργός  Εθνικά κυρίαρχου Κράτους, ανακοίνωσε στους ομολόγους του την διεξαγωγή του γνωστού Δημοψηφίσματος.   Ο εταίρος μας,  Πρόεδρος της Γαλλίας  κ.

Η αριστερά δεν υποχρεούται να έχει πρόταση διαχείρισης και εξόδου από την κρίση αλλά  τη δική της Αριστερή  πρόταση για την πορεία της χώρας!   Πολύς λόγος γίνεται για το πρόγραμμα της Αριστεράς που θα  οδηγούσε στην έξοδο από την κρίση και κατέληξε σε πρόταση διαχείρισης της κρίσης. Τόσο η πρόταση εξόδου από την κρίση, πολύ δε περισσότερο η πρόταση διαχείρισης της κρίσης, δεν μπορεί να είναι Αριστερή επιλογή.

Οδεύομε πλησίστιοι  στο τρίτο , το κατά κοινή ομολογία σκληρότερο, μνημόνιο.  Tο πρώτο και σοσιαλιστικό-ΠΑΣΟΚικό αποκαλούμενο, μας το επιβάλλανε και  «αποδεχθήκαμε την ιδιοκτησία»   υπό την απειλητική ομπρέλα ? «υπάρχουν και χειρότερα».

  Όλα τα  γεγονότα συμβαίνουν  όχι μόνο στο χώρο αλλά και στο χρόνο! Οι άνθρωποι δημιουργούν ή επηρεάζουν τα γεγονότα από το ρόλο που έχουν στη διαχείριση των γεγονότων.

Κάθε έθνος χρειάζεται ένα όραμα που θα λειτουργεί ως υψίστης σημασίας «συνεκτική ύλη» των πολιτών του αλλά και των «πάσης φύσεως» συμφερόντων του, όπως αυτά διαμορφώνονται διαχρονικά!  Το Εθνικό Όραμα, ένα «ιδεολογικό» πλαίσιο μέσα στο οποίο συντάσσεται  η συντριπτική πλειοψηφία και λειτουργεί υπό οποιασδήποτε συνθήκες !   Με την πτώση της Πόλης το 1453 το «πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικιά μας θάναι» λειτούργησε ως Εθνικό όραμα του σκλαβωμένου Έθνους!    Η απελευθέρωση του Έθνους από τον Τουρκικό  ζυγό αποτέλεσε το πρώτο όραμα  του Νέου Ελληνικού έθνους ,  του σκλαβωμένου Έθνους! Με το γνωστό  «Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή» ο Ελληνισμός κάνει  τα πρώτα του βήματα προς την κρατική του υπόσταση!   Η απελευθέρωση των σκλαβωμένων πατρίδων, η ολοκλήρωση του έθνους , έγινε το όραμα που  οδήγησε  το έθνος στους Βαλκανικούς Πολέμους. Το Έθνος μεγάλωνε, η Ελλάδα μεγάλωνε και οδηγήθηκε στη Ελλάδα των δύο Ηπείρων και των πέντε θαλασσών του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Ο Μάρκος ο Ευγενικός επίσκοπος Εφέσου  ήταν ο θερμότερος  και σοβαρότερος υπερασπιστής της ορθοδοξίας στο διάλογο   για την Ένωση των δύο εκκλησιών. Συνόδευσε  τον  Ιωάννη Παλαιολόγο στη Φεράρα και τη Φλωρεντία, όπου πραγματοποιήθηκε Σύνοδος για την ένωση της Ανατολικής και της Δυτικής Εκκλησίας.

Ολοκληρώθηκε ομαλά το Δημοψήφισμα  μέσα στις πιο δύσκολες συνθήκες. Ο λαός συμπεριφέρθηκε εξαιρετικά ώριμα αποδεικνύοντας πως  κατέχει την πολιτική ωριμότητα να παίρνει αποφάσεις για όσα τον αφορούν.