Φόρος λέγεται η υποχρέωση εισφοράς προς το κράτος.
Φόρος λέγεται η υποχρέωση εισφοράς προς το κράτος.
Η κοινοπραξία «Τσίπρα, Φλαμπουράρη, Δραγασάκη και Συντροφία», είχε, επιτέλους, την πρώτη της διπλωματική επιτυχία.
Τι τύχη ! Σ? αυτές τις δύσκολες θάλασσες το σαπιοκάραβο να κουμαντάρουν τέτοιοι καπεταναίοι.
Αναιδείς είναι εκείνοι από τους οποίους λείπει η ντροπή.
Τις ερωτήσεις τις υποβάλλει η εξουσία.
Μήπως αδικούμε την αριστερή κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό κ. Αλέξιο Τσίπρα; Κι ακόμα : Μπορεί μια αριστερή κυβέρνηση να υπογράφει το τρίτο μνημόνιο σε βάρος της χώρας, νομιμοποιώντας τα δύο προηγούμενα; Και, τέλος : Μια «αριστερή» κυβέρνηση μπορεί να είναι χρησιμότερη από μια δεξιά κυβέρνηση; Στα δύο πρώτα ερωτήματα έχουν μέχρι στιγμής «απαντήσει» ο πρωθυπουργός του προτεκτοράτου και οι συνεργάτες του, με τα λόγια και με τα «έργα» τους.
Όταν αυτές οι αράδες θα βλέπουν το φως, στη Χώρα του Τίποτα θα έχουν τελειώσει πλέον οι εκλογές και η νίκη θα έχει πια στεφανώσει έναν από τους δύο μονομάχους.
«Ως χαρίεν εστ? άνθρωπος όταν άνθρωπος ή» (πόσο όμορφος είναι ο άνθρωπος, όταν είναι άνθρωπος).
ένα διήγημα του Νίκου Καραβέλου απο το βιβλίο του «Χωρίς Γραβάτα» Πρόσωπο φυσικό ή νομικό που δανείζει χρήματα με παράνομο τόκο. Τοκογλυφία είναι το σύστημα ενός τέτοιου δανεισμού.
«Μην κομπάζεις που επέζησες λουφάζοντας.
Το να πείθεσαι στον Λόγο και στον Θεό είναι ακριβώς το ίδιο, έλεγε ο Πλάτων («το πείθεσθαι τω Λόγω και τω Θεώ ταυτόν εστίν» ? Πλάτωνος Κρίτων, 40).
Του Νίκου Καραβέλου Δικηγόρου ? Συγγραφέα e-mail:[email protected] Από το σπίτι βγαίνει στο δρόμο Από το δρόμο στο θάνατο.
«Οι δ?οφείλοντες απαιτούμενοι δασμολογούμενοι δουλεύοντες υπαργυρεύοντες ανέχονται, καρτερούσιν, ως ο Φινεύς, Αρπυίας τινάς υποπτέρους βόσκοντες, αι φέρουσιν την τροφήν και διαρπάζουσιν ?» (αποδ.
Έλεγε ο Μάρκος Αυρήλιος ότι ο άνθρωπος αξίζει όσο τα πράγματα με τα οποία ασχολείται.
Ηλιούπολη 18/07/2015 Αγαπητέ Νίκο, Στις 30 μικρές παραγράφους του άρθρου σου, χώρεσαν μόνο 5 «πολιτικά» επιχειρήματα, όπως: · οι 5 διατυπώσεις από την συνέντευξη του Τσίπρα , .
Ταγός (εκ του τάσσω) κατά την αρχαία εποχή ήταν ο ανώτατος πολιτικός ή στρατιωτικός άρχοντας στην αρχαία Θεσσαλία. Γενικότερα η λέξη χρησιμοποιείται για να σημάνει τον αρχηγό, τον ηγέτη, τον μπροστάρη.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2024 - IlioupoliGiaOlous.gr