Η συνταγή της ημέρας: ''French toast (αυγοφέτες) με καραμελωμένα μήλα''

Άρτος και Θεάματα 23 Ιουλίου 2023

Αυτές δεν είναι απλές αυγοφέτες, αυτές είναι μικρές μηλόπιτες! Αυτό θα σας θυμίσει η γεύση τους, γιατί τις γεμίζουμε με μήλα που έχουμε καραμελώσει στο τηγάνι.

Χριστόφορος Πέσκιας

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος -Βοηθός Φωτογράφου: Μανώλης Κάπα
Food styling: Tina Webb - Βοηθός Food Stylist: Αλεξάνδρα Τασουνίδου


10' προετοιμασία
30' τηγάνισμα
Σύνολο: 40'

Υλικά - Τεμάχια: 6 αυγόφετες
  •  6 φέτες ψωμί μπριός ή ψωμί του τοστ
  •  4 αυγά
  •  200 ml γάλα πλήρες, φρέσκο
  •  50 ml κρέμα γάλακτος
  •  80 γρ. βούτυρο αγελάδος
  •  2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  •  2 ξινόμηλα, καθαρισμένα και κομμένα σε 8 φέτες το καθένα
  •  μέλι για το γαρνίρισμα
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε French toast (αυγοφέτες) με ψητά μήλα, αρχικά χτυπάμε ελαφρώς, σε ένα μπολ, με το σύρμα τα αυγά με το γάλα και την κρέμα.
  2. Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε περίπου 1 κουτ. γλυκού από το βούτυρο μέχρι να λιώσει.
  3. Βουτάμε 1 φέτα ψωμιού στο μείγμα, μέχρι να βραχεί καλά αλλά να μη μαλακώσει εντελώς, και τη ρίχνουμε στο τηγάνι.
  4. Την ψήνουμε για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
  5. Συνεχίζουμε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες φέτες.
  6. Τις σερβίρουμε σε πιατέλα.
  7. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα μήλα με τη ζάχαρη για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να ροδίσουν.
  8. Τα βάζουμε πάνω από τις αυγόφετες και σερβίρουμε με μέλι.
Μυστικά

Αν θέλουμε, προσθέτουμε στα μήλα λίγη κανέλα και σταφίδες ή καρύδια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 117.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 599 φορές