Αυτές δεν είναι απλές αυγοφέτες, αυτές είναι μικρές μηλόπιτες! Αυτό θα σας θυμίσει η γεύση τους, γιατί τις γεμίζουμε με μήλα που έχουμε καραμελώσει στο τηγάνι.
- 6 φέτες ψωμί μπριός ή ψωμί του τοστ
- 4 αυγά
- 200 ml γάλα πλήρες, φρέσκο
- 50 ml κρέμα γάλακτος
- 80 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 2 ξινόμηλα, καθαρισμένα και κομμένα σε 8 φέτες το καθένα
- μέλι για το γαρνίρισμα
- Για να φτιάξουμε French toast (αυγοφέτες) με ψητά μήλα, αρχικά χτυπάμε ελαφρώς, σε ένα μπολ, με το σύρμα τα αυγά με το γάλα και την κρέμα.
- Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε περίπου 1 κουτ. γλυκού από το βούτυρο μέχρι να λιώσει.
- Βουτάμε 1 φέτα ψωμιού στο μείγμα, μέχρι να βραχεί καλά αλλά να μη μαλακώσει εντελώς, και τη ρίχνουμε στο τηγάνι.
- Την ψήνουμε για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
- Συνεχίζουμε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες φέτες.
- Τις σερβίρουμε σε πιατέλα.
- Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα μήλα με τη ζάχαρη για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να ροδίσουν.
- Τα βάζουμε πάνω από τις αυγόφετες και σερβίρουμε με μέλι.
Αν θέλουμε, προσθέτουμε στα μήλα λίγη κανέλα και σταφίδες ή καρύδια.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 117.