Το πιο κλασικό και αγαπημένο κέικ, το μαρμπρέ, με τα χαρακτηριστικά σοκολατένια σχέδια είναι εύκολο να το κάνουμε μόνοι μας. Τα παιδιά και όχι μόνο, θα το λατρέψουν!
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 κούπες ζάχαρη
- 4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 πακέτο (250 γρ.) βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου + λίγο ακόμη, για τη φόρμα
- 1 κούπα γάλα σε θερμοκρασία δωματίου + 4 κουτ. σούπας επιπλέον
- 1 κουτ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 κάψουλες βανίλιας σε σκόνη
- 4 κουτ. σούπας κακάο + λίγο ακόμη, για τη φόρμα
- Για να ετοιμάσουμε το αγαπημένο μας κέικ μαρμπρέ, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Βουτυρώνουμε καλά μια κλασική φόρμα για κέικ και την πασπαλίζουμε με κακάο.
- Χτυπάμε στο μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, για 3-4 λεπτά, όλα τα υλικά εκτός από το κακάο και τις 4 κουτ. σούπας γάλα.
- Οταν ομογενοποιηθεί χωρίζουμε το μείγμα στα δύο.
- Διαλύουμε το κακάο στις 4 κουτ. σούπας γάλα και το ρίχνουμε στο ένα μείγμα.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει σοκολατένιο. Θα πρέπει και τα δύο μείγματα να είναι το ίδιο ρευστά.
- Ρίχνουμε μέσα στη φόρμα στρώσεις των δύο μειγμάτων εναλλάξ μέχρι να τελειώσουν.
- Ψήνουμε για 50 λεπτά.
- Βγάζουμε το κέικ μαρμπρέ από τον φούρνο αφού βεβαιωθούμε ότι έχει ψηθεί κάνοντας το τεστ με το μαχαίρι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 16.