Τα φαλάφελ εδώ τα κάνουμε λίγο διαφορετικά -εκτός από μπόλικα μυρωδικά βάζουμε και λιαστές ντομάτες στο μείγμα- και τα σερβίρουμε σε αραβικές πίτες με καπνιστή μελιτζανοσαλάτα και σάλτσα ταχινιού.
Τα φαλάφελ εδώ τα κάνουμε λίγο διαφορετικά -εκτός από μπόλικα μυρωδικά βάζουμε και λιαστές ντομάτες στο μείγμα- και τα σερβίρουμε σε αραβικές πίτες με καπνιστή μελιτζανοσαλάτα και σάλτσα ταχινιού.
Αυτές οι μπαλίτσες ενέργειας φτιάχνονται εύκολα με βρώμη, χουρμάδες και ταχίνι, μεταφέρονται ακόμη πιο εύκολα και είναι πολύ ωραίο σνακ.
Το πόσο ταιριάζουν τα ρεβύθια με το ταχίνι δεν λέγεται! Εδώ τα κάνουμε ψητά στο φούρνο με μπαχαρικά και τα σερβίρουμε με σκορδάτη σάλτσα ταχινιού.
Οι Βεδουίνοι μάγειρες της Μονής του Σινά μάς έφτιαξαν ταμίες, τα αιγυπτιακά φαλάφελ από κουκιά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 191.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2024 - IlioupoliGiaOlous.gr