Tag: ΚΑΣ

Ένα από τα γνωστά έργα του Ολλανδού Ζωγράφου Γιοχάνες Βερμέερ, Το Κορίτσι με το Μαργαριταρένιο Σκουλαρίκι, κρύβει από πίσω του μία ιστορία πλατωνικού έρωτα.

Απεικονίζει μια γυναίκα που κείται νεκρή σε ένα ποτάμι, στην πραγματικότητα είναι η αγαπημένη του Άμλετ στο ομώνυμο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ που οδεύει στην υγρό της τάφο.

Ο αισθησιακός, αλλά και μυστηριακός πίνακας “Το πνεύμα των νεκρών αγρυπνά”, του Πωλ Γκωγκέν, κρύβει από πίσω του μία άβολη ιστορία εκμετάλλευσης του γαλλικού αποικιακού καθεστώτος προς τις εξωτικές Ταϊτινές έφηβες.

Γνωρίζουμε την ιστορία πίσω από τον πίνακα Πληγωμένο Ελάφι, ένα έργο που φιλοτέχνησε η Μεξικάνα ζωγράφος Φρίντα Κάλο, το 1946, προσπαθώντας να λυτρωθεί από τον ψυχολογικό, αλλά και σωματικό της πόνο

«Ο κόσμος της Χριστίνας» (Christina’s World) είναι πίνακας ζωγραφικής (τέμπερα σε γύψο διαστάσεων 121.3×81.9 cm) που δημιουργήθηκε το 1948 από τον Αμερικανό ζωγράφο Άντριου Γουάιεθ.

Γνωρίζουμε την ιστορία πίσω από τον ζοφερό πίνακα «Κρανίο με αναμμένο τσιγάρο», που φιλοτεχνήθηκε από το Βίνσεντ Βαν Γκογκ ως ένα χιουμοριστικό σχόλιο πάνω στον συντηρητισμό των τότε Ακαδημιών Καλών Τεχνών.

Γνωρίζουμε την ιστορία πίσω από τον πίνακα «Η Ιουδήθ αποκεφαλίζει τον Ολοφέρνη» , όπου η Αρτεμίζια Τζεντιλέσκι μετέτρεψε τις φοβίες μίας ολόκληρης ζωής – καταπίεση, ανισότητα, βιασμό- σε ένα αριστούργημα της μπαρόκ εποχής.

Ο ερωτικός, αλλά και ιντριγκαδόρικος πίνακας «Οι Εραστές ΙΙ», του σουρεαλιστή ζωγράφου Ρενέ Μαγκρίτ, κρύβει από πίσω ένα μακάβριο παιδικό τραύμα, που στοίχειωνε τον ζωγράφο για όλη του τη ζωή.

Με την εγκύκλιο ΥΠ.ΕΣ. εγκ.426/77233/13.11.2020, δόθηκαν διευκρινίσεις σχετικά με την λειτουργία των οργάνων της δημόσιας διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκηση ενώ βρισκόταν σε ισχύ η ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ.: 71342/06.11.2020 (ΦΕΚ 4899/06.11.2020 τεύχος Β’) για το χρονικό διάστημα από 03.11.2020 έως 30.11.2020.

Δολοφονίες, υπόκοσμος, αλκοόλ και βρωμερά καταγώγια μας αφηγούνται την ιστορία πίσω από τον πίνακα «Βάκχος» του Καραβάτζιο, του βίαιου και αχρείου αυτού ανθρώπου, αλλά και του μεγαλοφυούς ζωγράφου.

Την ενοχή της αναισθησιολόγου που κατηγορείται για το θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη το Δεκέμβριο του 2015, πρότεινε ο εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου.

Τα έργα μου είναι ένας «φόρος τιμής στην αγαθή αλλά και λάγνα φυλή των υπερευαίσθητων», είχε δηλώσει κάποτε ο Γκούσταφ Κλιμτ, ο μεγάλος υμνητής του γυναικείου σώματος και αισθησιασμού.