Σε περιόδους νηστείας μπορείτε να παραλείψετε τη γραβιέρα και να έχετε ένα νηστίσιμο σάντουιτς. Άλλωστε τα μανιτάρια ταιριάζουν πολύ με τα μυρωδικά και τη μουστάρδα.
- 2 φέτες ψωμί ολικής άλεσης
- 2 - 3 μέτρια μανιτάρια, χωρίς τα κοτσάνια, σκουπισμένα με νοτισμένο πανί, σε λεπτά φετάκια
- 1 κ.γ. ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
- 40 γρ. κίτρινο τυρί με λίγα λιπαρά, σε λεπτές φέτες
- 2 κ.γ. μουστάρδα πικάντικη
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. χυμός λεμονιού
- 1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη (ή 1/2 κ.γ. ξερή)
- μερικά φύλλα από φρέσκο σπανάκι ή ρόκα ή άλλη πρασινάδα
- Για να φτιάξουμε το σάντουιτς με φρέσκα μανιτάρια, γραβιέρα και μουστάρδα, ξεκινάμε ανακατεύοντας τη μουστάρδα με το λάδι, το λεμόνι, το κρεμμυδάκι, τη ρίγανη και αλατοπίπερο.
- Με το μισό μείγμα αλείφουμε τη 1 φέτα ψωμί και το υπόλοιπο το ανακατεύουμε με τα μανιτάρια.
- Βάζουμε στην αλειμμένη φέτα τα φύλλα του σαλατικού, από πάνω το τυρί, τα μανιτάρια και κλείνουμε με τη δεύτερη φέτα ψωμιού.
- Φροντίζουμε να ακολουθήσουμε αυτήν τη σειρά, ώστε η υγρασία των μανιταριών να νοτίσει το ψωμί.