Πεντανόστιμη καλοκαιρινή ομελέτα με πατάτες, αυγά και πιπεριές Φλωρίνης. Μπορεί να ψηθεί εξ ολοκλήρου στο τηγάνι με τουμπάρισμα ή να ολοκληρώσουμε το ψήσιμό της στο γκριλ.
- 500 γρ. πατάτες, κομμένες για τηγάνισμα
- 2 πιπεριές Φλωρίνης, σε λεπτές λωρίδες
- 1 ώριμη, σφιχτή ντομάτα, ξεφλουδισμένη, σε μικρά κομμάτια
- 4-5 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
- 40 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
- 40 ml ελαιόλαδο + αρκετό επιπλέον, για τις πατάτες
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Για να φτιάξουμε τις πατάτες με αυγά και πιπεριές Φλωρίνης στο τηγάνι, ξεκινάμε τηγανίζοντας κανονικά τις πατάτες σε άφθονο ελαιόλαδο.
- Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τις αφήνουμε σε ένα μπολ.
- Προθερμαίνουμε το γκριλ και στερεώνουμε τη σχάρα σε ένα από τα ψηλά ράφια του φούρνου.
- Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μετρημένο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τις πιπεριές για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίχνουμε τις τηγανισμένες πατάτες και την ντομάτα και μαγειρεύουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά που θα βγάλει η ντομάτα, για 3-4 λεπτά.
- Αλατοπιπερώνουμε τα χτυπημένα αυγά, προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
- Τα αδειάζουμε στο τηγάνι, δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά και ψήνουμε την ομελέτα, χωρίς να ανακατέψουμε, μέχρι η κάτω πλευρά να στερεοποιηθεί και να ροδίσει ελαφρά.
- Μεταφέρουμε το τηγάνι όπως είναι στο γκριλ. Αν η λαβή του δεν είναι κατάλληλη για φούρνο, την τυλίγουμε μια-δυο φορές σφιχτά με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι η επιφάνεια της ομελέτας να φουσκώσει, να χρυσίσει και να μην εμφανίζει σημεία με ρευστό αυγό. Σερβίρουμε αμέσως.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 208.