Η συνταγή της ημέρας:''Παγωτό-σάντουιτς τσίζκεϊκ με στέβια''

Άρτος και Θεάματα 26 Αυγούστου 2024

Αυτό το έκτακτο δροσερό γλυκάκι, που στη γεύση θυμίζει τσίζκεϊκ, έχει στέβια αντί για ζάχαρη, ετοιμάζεται σε μερικά λεπτά και μετά μένει μόνο να παγώσει. Ένα παγωτό-σάντουιτς εύκολο και γρήγορο!

Δημήτρης Μιχαηλίδης

Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης - Food styling: Σταυρούλα Φουτσά

15' προετοιμασία
3 ώρες αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 15'

Υλικά - Τεμάχια: 14
  •  330 γρ. τυρί κρέμα
  •  στέβια σε κρυσταλλική μορφή*
  •  400 ml (2 κούπες) κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (πολύ κρύα)
  •  28 τμχ. μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη
  •  μαρμελάδα με γεύση φράουλα ή φρούτα του δάσους, χωρίς ζάχαρη
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε το παγωτό-σάντουιτς τσίζκεϊκ με στέβια, ξεκινάμε χτυπώντας στο μίξερ για 1 λεπτό το τυρί κρέμα μαζί με τη στέβια, μέχρι να μαλακώσει.
  2. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να γίνει σαν μαλακή σαντιγί.
  3. Απλώνουμε 14 μπισκότα στον πάγκο και αλείφουμε πάνω στο καθένα 1 κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα.
  4. Από πάνω μοιράζουμε την κρέμα που χτυπήσαμε και την απλώνουμε με ένα κουτάλι.
  5. Καπακώνουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα. Τα τυλίγουμε ένα ένα με αλουμινόχαρτο ή τα βάζουμε σε ταψάκια ή τάπερ πολλά μαζί και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες.
Μυστικά

* Προσοχή! Ο λόγος που δεν γράφουμε ποσότητα στη στέβια είναι γιατί εξαρτάται από τη μάρκα που θα χρησιμοποιήσουμε. Κάθε συσκευασία γράφει πάνω οδηγίες αντικατάστασης της ζάχαρης. Κάποιες στέβιες είναι έτσι φτιαγμένες που να αντικαθιστάς 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη με 1 κουτ. γλυκού στέβια. Άλλες όμως έχουν μεγαλύτερη γλυκαντική δύναμη και διαφορετική αναλογία χρήσης, π.χ. 20 γρ. στέβια αντί για 100 γρ. ζάχαρη. Επομένως θα πρέπει να δούμε τη συσκευασία και να υπολογίσουμε πόση στέβια θα βάλουμε στο παγωτό. Έχουμε στο μυαλό μας ότι κανονικά σε αυτή τη συνταγή θα βάζαμε 100 γρ. ζάχαρη.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 53.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 688 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Παρασκευη 22 Νοεμβρίου 2024: ''Παντζαροσαλάτα με πορτοκάλια, νεροκάρδαμο και πικάντικο γιδοτύρι''

Παντζάρι, πορτοκάλι, κατσικίσιο τυρί. Γνήσια χειμωνιάτικες γεύσεις και ωραία αρώματα σε μια σαλάτα ιδανική για ένα τραπέζι στο σπίτι, που μπορούμε όμως να απολαύσουμε και ως ελαφρύ κύριο πιάτο.

Η συνταγή της ημέρας, Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2024: ''Χοιρινό αφέλια με πατάτες αντιναχτές, από την Κύπρο''

Είναι από τις πιο διάσημες κυπριακές συνταγές, και δικαίως, αφού πρόκειται για απαράμιλλης νοστιμιάς χοιρινό και για τις πιο λαχταριστές πατάτες που έχουμε δοκιμάσει.