Εκτός από νόστιμα και αρωματικά, αυτά τα κουλουράκια μανταρινιού είναι και νηστίσιμα!
- 400 γρ. (2 κούπες) ελαιόλαδο
- 300 γρ. (2 1⁄2 κούπες) φρεσκοστυμμένος χυμός μανταρινιού
- 800 γρ. (6 κούπες + περίπου 1/4 κούπας επιπλέον) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 70 γρ. (1/3 κούπας) ζάχαρη
- 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
- ξύσμα από 2 μανταρίνια
- μαυροσούσαμο για πασπάλισμα
- Για να φτιάξουμε νηστίσιμα κουλουράκια μανταρινιού, αρχικά ρίχνουμε σε βαθύ μπολ τα υγρά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξύσμα και ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά και να γίνει ένα μαλακό ζυμάρι.
- Πλάθουμε κουλουράκια-πλεξούδες.
- Τα αλείφουμε ελαφρώς με λίγο νερό και τα πασπαλίζουμε με μαυροσούσαμο.
- Τα τακτοποιούμε σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C (στον αέρα) για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 51.