Δροσιστική, πλούσια σαλάτα με μαρούλια, φρέσκο κρεμμυδάκι, μαραθόριζα και αυγά.
- 250 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 3 κουτ. σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζ. τσαγιού πολύ ψιλοκομμένη μαραθόριζα, μαζί με τις πράσινες κορφούλες
- 2 μέτρια μαρούλια, κομμένα για σαλάτα
- 100 ml ελαιόλαδο
- χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κουτ. γλυκού ούζο
- 150 γρ. ξινοτύρι, χοντροτριμμένο
- 150 γρ. γιαούρτι αγελαδινό
- 3 σφιχτοβρασμένα αυγά (τα ασπράδια σε μικρά καρέ, οι κρόκοι θρυμματισμένοι)
- 30 γρ. φυστίκια Αιγίνης, κοπανισμένα
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ντοματίνια, το κρεμμυδάκι, τη μαραθόριζα με τις κορφούλες της, αλάτι, πιπέρι και το μισό λάδι.
- Στη σαλατιέρα όπου θα σερβίρουμε ρίχνουμε τα κομμένα μαρούλια με το υπόλοιπο λάδι, τον χυμό, το ξύσμα και το μείγμα από ντοματίνια. Ανακατεύουμε.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι όλα τα υλικά.
- Ανακατεύουμε τη σάλτσα στη σαλάτα, πασπαλίζουμε με πιπέρι, σκορπίζουμε τα ασπράδια, τους κρόκους και τα φυστίκια και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 156.