Ψωμωμένες πιπεριές Φλωρίνης και ζουμερά ντοματίνια σε ένα καλοκαιρινό καγιανά για 2, έτοιμο σε 15 λεπτά!
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι σε ψιλά καρέ
- 1 σκελίδα σκόρδου (ολόκληρη)
- 300 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 2 πιπεριές Φλωρίνης (από βάζο), στραγγισμένες και κομμένες σε λεπτές λωρίδες
- 1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ
- 2 κουτ. σούπας νερό
- αλάτι, πιπέρι
- 4 αυγά
- 100 γρ. φέτα χοντροθρυμματισμένη
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
- Για τον καγιανάς με ντοματίνια και πιπεριές Φλωρίνης σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδου για περίπου 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τις πιπεριές Φλωρίνης και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 1 - 2 λεπτά.
- Αραιώνουμε το ντοματοπελτέ στο νερό και τον ρίχνουμε στο τηγάνι.
- Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι να ζαρώσουν τα ντοματίνια.
- Χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά και τα αδειάζουμε στο τηγάνι.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για 1 - 2 λεπτά ακόμη, μέχρι να πήξει λίγο ο καγιανάς.
- Αποσύρουμε, σκορπίζουμε τη φέτα χοντροθρυμματισμένη και τη ρίγανη και σερβίρουμε τον καγιανάς με ντοματίνια και πιπεριές Φλωρίνης.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 110.