Η συνταγή της ημέρας: ''Καγιανάς με πιπεριές Φλωρίνης και ντοματίνια''

Άρτος και Θεάματα 18 Ιουλίου 2023

Ψωμωμένες πιπεριές Φλωρίνης και ζουμερά ντοματίνια σε ένα καλοκαιρινό καγιανά για 2, έτοιμο σε 15 λεπτά!

Tina Webb

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος


10' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'

Υλικά - Μερίδες: 2
  •  2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •  1 μικρό ξερό κρεμμύδι σε ψιλά καρέ
  •  1 σκελίδα σκόρδου (ολόκληρη)
  •  300 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  •  2 πιπεριές Φλωρίνης (από βάζο), στραγγισμένες και κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  •  1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ
  •  2 κουτ. σούπας νερό
  •  αλάτι, πιπέρι
  •  4 αυγά
  •  100 γρ. φέτα χοντροθρυμματισμένη
  •  1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
Διαδικασία
  1. Για τον καγιανάς με ντοματίνια και πιπεριές Φλωρίνης σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδου για περίπου 1 λεπτό.
  2. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τις πιπεριές Φλωρίνης και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 1 - 2 λεπτά.
  3. Αραιώνουμε το ντοματοπελτέ στο νερό και τον ρίχνουμε στο τηγάνι.
  4. Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι να ζαρώσουν τα ντοματίνια.
  5. Χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά και τα αδειάζουμε στο τηγάνι.
  6. Δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για 1 - 2 λεπτά ακόμη, μέχρι να πήξει λίγο ο καγιανάς.
  7. Αποσύρουμε, σκορπίζουμε τη φέτα χοντροθρυμματισμένη και τη ρίγανη και σερβίρουμε τον καγιανάς με ντοματίνια και πιπεριές Φλωρίνης.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 110.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 533 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024: ''Λαχανοντολμάδες με κιμά, μυρωδικά και τζίντζερ, αυγοκομμένοι''

Λίγο φρέσκο τζίντζερ κάνει τη διαφορά σ’ αυτούς τους πολύ νόστιμους λαχανοντολμάδες με κιμά – δένει πολύ ωραία με το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό και τον άνηθο.