Η συνταγή της ημέρας: ''Αυγοφέτες με τσουρέκι, μέλι και αρωματισμένο γιαούρτι''

Άρτος και Θεάματα 08 Μαϊου 2024

Το καλύτερο πρωινό είναι αυτές οι γλυκές αυγοφέτες με τσουρέκι, μέλι και γιαούρτι. Μπορούμε να τις ετοιμάσουμε και με το τσουρέκι που έχει περισσέψει και μπαγιατέψει!

Δημήτρης Μιχαηλίδης

Φωτογραφία: Αντωνία Κατή

8' προετοιμασία
8' παρασκευή
Σύνολο: 16'

Υλικά - Μερίδες: για 4 φέτες
  •  4 φέτες τσουρέκι
  •  2 μεγάλα αυγά
  •  50 ml γάλα
  •  1/3 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  •  1-2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδας
  •  120 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  •  ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
  •  2 κρύσταλλοι μαστίχας Χίου, κοπανισμένοι στο γουδί σε σκόνη (προσθέτουμε και λίγη ζάχαρη για να μην κολλάει η μαστίχα)
  •  1 κουτ. σούπας πευκόμελο + επιπλέον για το σερβίρισμα λίγη κανέλα
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε τις αυγοφέτες με τσουρέκι, μέλι και αρωματισμένο γιαούρτι, ξεκινάμε ρίχνοντας τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γάλα και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά με σύρμα.
  2. Βάζουμε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, να κάψει.
  3. Βουτάμε τις φέτες τσουρεκιού στο μείγμα αυγών-γάλακτος και από τις δύο πλευρές για μερικά δευτερόλεπα, τις ανασηκώνουμε και τις τινάζουμε ελαφρώς να στραγγίξουν. Τις τοποθετούμε στο τηγάνι, μία μία ή δύο δύο μαζί, αν χωράνε. Ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Τις βγάζουμε σε πιάτα.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ξύσμα πορτοκαλιού, την κοπανισμένη μαστίχα και το πευκόμελο.
  5. Βάζουμε τις αυγοφέτες σε ένα πιάτο και στο πλάι το αρωματισμένο γιαούρτι. Γαρνίρουμε τις αυγοφέτες με έξτρα πευκόμελο και κανέλα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 196.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 313 φορές

Ελλάδα - Σκωτία στα πλέι οφ ανόδου του Nations League

Έπειτα από μία εξαιρετική παρουσία στους ομίλους του Nations League, η Εθνική Ελλάδας τερμάτισε στη δεύτερη θέση του ομίλου της πίσω από την Αγγλία, με την οποία ισοβάθμησε στην πρώτη θέση, αλλά έχασε την κορυφή στη διαφορά γκολ.

Η συνταγή της ημέρας, Παρασκευη 22 Νοεμβρίου 2024: ''Παντζαροσαλάτα με πορτοκάλια, νεροκάρδαμο και πικάντικο γιδοτύρι''

Παντζάρι, πορτοκάλι, κατσικίσιο τυρί. Γνήσια χειμωνιάτικες γεύσεις και ωραία αρώματα σε μια σαλάτα ιδανική για ένα τραπέζι στο σπίτι, που μπορούμε όμως να απολαύσουμε και ως ελαφρύ κύριο πιάτο.

Η συνταγή της ημέρας, Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2024: ''Χοιρινό αφέλια με πατάτες αντιναχτές, από την Κύπρο''

Είναι από τις πιο διάσημες κυπριακές συνταγές, και δικαίως, αφού πρόκειται για απαράμιλλης νοστιμιάς χοιρινό και για τις πιο λαχταριστές πατάτες που έχουμε δοκιμάσει.