Με σοκολάτα, ξηρούς καρπούς και τριμμένο μπισκότο αυτά τα σοκολατάκια είναι ιδανικά για εορταστικά κεράσματα. Με το νέο Ζάχαρη & Αλεύρι που κυκλοφορεί στα περίπτερα από την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, αυτές οι γιορτές θα σας μείνουν αξέχαστες!
- 300 γρ. κουβερτούρα με 70% κακάο
- 300 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 50 γρ. βούτυρο αγελάδας
- κακάο
- τριμμένα αμύγδαλα, φιστίκια Αιγίνης, καρύδια, ινδική καρύδα, σουσάμι, κ.λπ.
- λιωμένη σοκολάτα της αρεσκείας μας
- τριμμένο μπισκότο
- Για να ετοιμάσουμε τα εύκολα σοκολατάκια κόβουμε κομματάκια τη σοκολάτα και τη ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και τα ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και η κρέμα να αρχίσει να φουσκώνει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε με το μείγμα τη σοκολάτα. Αφήνουμε για 1 λεπτό.
- Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα τη σοκολάτα και την κρέμα μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
- Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, ώστε να σφίξει και να μπορούμε να το πλάσουμε σε μικρά μπαλάκια.
- Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα και την πλάθουμε με τα χέρια σε μικρό μπαλάκι.
- Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
- Τα αραδιάζουμε πάνω σε λαδόκολλα.
- Ρίχνουμε τις επικαλύψεις σε μπολ και κυλάμε απαλά τα σοκολατάκια σε όποια επικάλυψη θέλουμε μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα.
- Τα διατηρούμε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για 3 ημέρες ή στην κατάψυξη έως και 1 μήνα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 55.