Tag: ράφι

Ένας κενολόγος, κήρυκας του νεοφιλελευθερισμού, «Ήχος στεκάμενος κούφιος.». (Γ. Σεφέρης). Ένας κυβερνήτης, που κυβερνά, καταγγέλλοντας τους προηγούμενους (όχι άδικα μερικές φορές), για την δική του ανικανότητα να αντιμετωπίσει και να λύσει τα προβλήματα της χώρας.

H Ένωση Καλλιτεχνών και Λογοτεχνών Ηλιούπολης υπό την αιγίδα του Δήμου Ηλιούπολης, παρουσιάζει τον κατάλογο συμμετεχόντων στην διαδικτυακή έκθεση ζωγραφικής με θέμα τον εορτασμό για τα 200 χρόνια από το 1821:

Κόπηκε στις Σέρρες ο δημιουργός φασιστικών γκράφιτι «Εύρυτος» από το πρόγραμμα δράσεων για τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ»

Στο ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος τρόπος για να εορταστεί η επέτειος των 200 ετών από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης, ο δήμαρχος της πόλης μας Γιάννης Κωνσταντάτος και η παράταξή του Ενωμένη Πόλη αποφάνθηκαν με έναν απροσδόκητο τρόπο.

O γκραφιτάς που πολλά μέσα ενημέρωσης εμφάνισαν ως τον άνθρωπο που «συνδυάζει την αγάπη του για την ιστορία και την τέχνη» έχει υπογράψει πλήθος έργων με ναζιστικό και ρατσιστικό περιεχόμενο, ακόμα και προτροπής σε βία κατά μειονοτήτων.

Γερμανός αξιωματικός του στρατού, εικονογράφος και φιλέλληνας που πολέμησε ως εθελοντής κατά την Ελληνική Επανάσταση και φιλοτέχνησε πορτραίτα μεγάλων μορφών του αγώνα, όπως οι Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, Γεώργιος Καραϊσκάκης και άλλοι.

Μια φορά τον χρόνο ανήμερα την Πρωτομαγιά, το μικρό παρεκκλήσι της Αγίας Αναστασίας, στο Κοιμητήριο του Δάσους, έξω από το Μόναχο, ανοίγει την πόρτα του στους πιστούς για να θυμίζει με ένα ιδιαίτερο και επίκαιρο, λόγω ημερών, τρόπο τα δεινά που προκάλεσε ο ναζισμός....

Διαβάζουμε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ για τις ''συντηρήσεις και επισκευές φωτοαντιγραφικών μηχανημάτων – πολυμηχανημάτων'' στον Δήμο Ηλιούπολης και στις 2 σχολικές επιτροπές του.

Πώς ο μεγάλος Βρετανός ζωγράφος έφτασε στην ολοκλήρωση του εμβληματικού έργου του «Πορτραίτο ενός καλλιτέχνη (Πισίνα με δύο φιγούρες)»

Το αυθεντικό τραγούδι είναι γαλλικό και έχει τίτλο «il etait un petit navire». Η αληθινή ιστορία στην οποία βασίζεται δεν είναι παιδική, αλλά δυσάρεστη και μακάβρια....

Τον Νοέμβριο του 1872, στη διάρκεια μόλις μίας ημέρας, o Claude Oscar Monet δημιούργησε το έργο ‘’Impression, soleil levant’’ (Εντύπωση, ανατολή ηλίου), ένα έργο που αναγορεύτηκε σε έμβλημα του πιο ανατρεπτικού κινήματος της μοντέρνας τέχνης, αυτό του ιμπρεσιονισμού, στο οποίο έδωσε και το όνομά του.

Ένα από τα γνωστά έργα του Ολλανδού Ζωγράφου Γιοχάνες Βερμέερ, Το Κορίτσι με το Μαργαριταρένιο Σκουλαρίκι, κρύβει από πίσω του μία ιστορία πλατωνικού έρωτα.

«Ο κόσμος της Χριστίνας» (Christina’s World) είναι πίνακας ζωγραφικής (τέμπερα σε γύψο διαστάσεων 121.3×81.9 cm) που δημιουργήθηκε το 1948 από τον Αμερικανό ζωγράφο Άντριου Γουάιεθ.

Γνωρίζουμε την ιστορία πίσω από τον ζοφερό πίνακα «Κρανίο με αναμμένο τσιγάρο», που φιλοτεχνήθηκε από το Βίνσεντ Βαν Γκογκ ως ένα χιουμοριστικό σχόλιο πάνω στον συντηρητισμό των τότε Ακαδημιών Καλών Τεχνών.