Το διαβάσαμε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ...
Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στην Ηλιούπολη, διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής 31 καλλιτεχνών με έργα που άπτονται της ιστορικής καταγραφής της Επανάστασης του 1821 και της Εθνικής Αντίστασης, από 19 έως 27 Μαρτίου 2022.
19 έως 27 Μαρτίου 2022 - Σας προσκαλούμε να την επισκεφτείτε και να σας ξεναγήσουμε στην συλλογές του Μουσείου, καθώς και στην μόνιμη και περιοδική έκθεση ζωγραφικής.
Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 22-23 και 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021 - ΕΓΚΑΙΝΙΑ την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 19:00 - Μουσείο Εθνικής Αντίστασης
9 – 14 Νοεμβρίου 2021 - 11:00 - 13:30 & 18:00 – 20:30 - Εκθεσιακό Κέντρο Ηλιούπολης - Λεωφόρος Ειρήνης 14-16 Ηλιούπολη
Η εικαστική αυτή παρέμβαση αποτελεί μέρος της παράδοσης των Εργαστηρίων Τέχνης του Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ., που σταθερά συμμετέχουν ενεργά στην πολιτιστική ζωή της πόλης
Συνεχίζεται η πολύ πετυχημένη δράση εικαστικής παρέμβασης στα ΚΑΦΑΟ της πολης μας, που ξεκίνησε πέρυσι τον Οκτώβριο.
H Ένωση Καλλιτεχνών και Λογοτεχνών Ηλιούπολης υπό την αιγίδα του Δήμου Ηλιούπολης, παρουσιάζει τον κατάλογο συμμετεχόντων στην διαδικτυακή έκθεση ζωγραφικής με θέμα τον εορτασμό για τα 200 χρόνια από το 1821:
Πώς ο μεγάλος Βρετανός ζωγράφος έφτασε στην ολοκλήρωση του εμβληματικού έργου του «Πορτραίτο ενός καλλιτέχνη (Πισίνα με δύο φιγούρες)»
Το αυθεντικό τραγούδι είναι γαλλικό και έχει τίτλο «il etait un petit navire». Η αληθινή ιστορία στην οποία βασίζεται δεν είναι παιδική, αλλά δυσάρεστη και μακάβρια....
Τον Νοέμβριο του 1872, στη διάρκεια μόλις μίας ημέρας, o Claude Oscar Monet δημιούργησε το έργο ‘’Impression, soleil levant’’ (Εντύπωση, ανατολή ηλίου), ένα έργο που αναγορεύτηκε σε έμβλημα του πιο ανατρεπτικού κινήματος της μοντέρνας τέχνης, αυτό του ιμπρεσιονισμού, στο οποίο έδωσε και το όνομά του.
Ένα από τα γνωστά έργα του Ολλανδού Ζωγράφου Γιοχάνες Βερμέερ, Το Κορίτσι με το Μαργαριταρένιο Σκουλαρίκι, κρύβει από πίσω του μία ιστορία πλατωνικού έρωτα.
Ο πίνακας που πρωταγωνιστεί στο συναρπαστικό βιβλίο Goldfinch (Βραβείο Πούλιτζερ) έχει μια αληθινά συναρπαστική ιστορία.
«Ο κόσμος της Χριστίνας» (Christina’s World) είναι πίνακας ζωγραφικής (τέμπερα σε γύψο διαστάσεων 121.3×81.9 cm) που δημιουργήθηκε το 1948 από τον Αμερικανό ζωγράφο Άντριου Γουάιεθ.
Γνωρίζουμε την ιστορία πίσω από τον ζοφερό πίνακα «Κρανίο με αναμμένο τσιγάρο», που φιλοτεχνήθηκε από το Βίνσεντ Βαν Γκογκ ως ένα χιουμοριστικό σχόλιο πάνω στον συντηρητισμό των τότε Ακαδημιών Καλών Τεχνών.
Τα έργα μου είναι ένας «φόρος τιμής στην αγαθή αλλά και λάγνα φυλή των υπερευαίσθητων», είχε δηλώσει κάποτε ο Γκούσταφ Κλιμτ, ο μεγάλος υμνητής του γυναικείου σώματος και αισθησιασμού.
Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και ο Όμιλος Ανάδειξης και Διάδοσης της Πολιτιστικής-Καλλιτεχνικής Εθνικής Κληρονομιάς «Φέρμελη, Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία» ανακοινώνουν την διάκριση 111 έργων σε σύνολο 1.237 έργων
Γνωρίζουμε την ιστορία πίσω από το έργο «Απόλλωνας» του Ανρί Ματίς, όπου ο ζωγράφος, καθηλωμένος πλέον σε αναπηρικό καροτσάκι και ανήμπορος να ζωγραφίσει παραδοσιακά, ανακαλύπτει τη «ζωγραφική με ψαλίδι», δημιουργώντας τα πιο αισιόδοξα έργα του.
Οταν ο Γκαμπριέλ Φρανσουά Ντογέν θεώρησε πρόστυχο να ζωγραφίσει έναν πίνακα στον οποίο θα απεικονιζόταν ο παραγγελιοδότης του, βαρόνος Λουί Γκιγιόμ Μπαγέ, να κοιτάζει κάτω από τη φούστα της ερωμένης του, ο εκ των μετρ του στυλ ροκοκό Ζαν Ονορέ Φραγκονάρ αποφάσισε να δεχτεί.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2024 - IlioupoliGiaOlous.gr