Tag: ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Πώς είναι άραγε η ζωή για κάποιον που ενώ καταλαβαίνει δεν μπορεί να μιλήσει; Και που ενώ έχει συναισθήματα, αδυνατεί να τα εξωτερικεύσει, να εκφράσει την πείνα, τον σωματικό πόνο ή τη χαρά; Ξεκινώντας από αυτά τα ερωτήματα και αναζητώντας λύση στα αδιέξοδα που θέτουν, μια Ελληνίδα φοιτήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης, η Βιλελμίνη Καλαμπρατσίδου, σχεδίασε μια πρωτοποριακή πλατφόρμα επικοινωνίας για άτομα με σοβαρά κινητικά προβλήματα, μια καινοτόμα εφαρμογή που μπορεί με χαμηλό κόστος να αναβαθμίσει σημαντικά την ποιότητα ζωής κινητικά ανάπηρων ατόμων που στερούνται ομιλίας. Η ιδέα βραβεύτηκε από τη Μονάδα Καινοτομίας του Πολυτεχνείου, ενώ η κυρία Καλαμπρατσίδου, η οποία συνεχίζει πλέον τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ, αναζητεί τρόπους για να αξιοποιηθεί εμπορικά η πλατφόρμα.

Nα αποσυρθούν οι κάδοι απορριμμάτων, από τις οδούς Τοσίτσα, Πατησίων, Μπουμπουλίνας και Στουρνάρη, που χρησιμοποιούνται στα επεισόδια ως πύρινα οδοφράγματα, σκέφτεται ο Δήμος Αθηναίων, μετά τα χτεσινά γεγονότα στην περιοχή.

Η κατάληψη του Πολυτεχνείου είναι η τελευταία συλλογική εποποιία της Ελληνικής ιστορίας. Του Νίκου Σιδέρη Πέρα από τις πολιτικές της επιπτώσεις, δημιούργησε τρία στοιχεία διιστορικά, που σημαδεύουν τα πνεύματα: Πρώτο, ένα σύμβολο: Μέχρι την κατάληψη, «Πολυτεχνείο» σήμαινε Πολιτικός Μηχανικός = Καλός Γαμπρός.

Το μεσημέρι της Κυριακής 16 Νοεμβρίου, αντιπροσωπεία αποτελούμενη από το Δήμαρχο Γρηγόρη Κατωπόδη, τους Αντιδημάρχους Ελένη Βασιλοπούλου, Τάσο Μαυρόπουλο, Χρήστο Σπυρόπουλο και τους Δημοτικούς Συμβούλους Γιάννη Μαυρίκη, Θανάση Παπαθανασίου και Σοφία Δασκαλάκη,  κατέθεσαν στεφάνι αποτίοντας φόρο τιμής στους νεκρούς της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.    Ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κατωπόδης δήλωσε μετά την κατάθεση του στεφάνου:   «Ήρθαμε σήμερα να αποτίσουμε φόρο τιμής στον αγώνα του Πολυτεχνείου.

ΝΕΟΙ/ΝΕΕΣ ΣΥΡΙΖΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 17 Νοέμβρη 1973 - 7 Νοέμβρη 2013 Απο την εισβολή  στο Πολυτεχνείο στην "δημοκρατία" της καταστολής - Το παράδειγμα της ΕΡΤ.   Ομιλητές Λάδης Θοδωρής (Μελος Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ) Παπαδάτος Δημοσθένης (Μέλος Συντακτικής Επιτροπής rednotebook.

Πρώτο θέμα στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας L Humanite είναι τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τον φετινό εορτασμό του Πολυτεχνείου. Η εφημερίδα μάλιστα κάνει λόγο για αύξηση στον περιορισμό των ατομικών ελευθεριών στη χώρα μας.

Η επέτειος της 17ης Νοέμβρη του 1973 μας βρίσκει φέτος σε μιά εποχή που κάθε τέτοια μέρα έχει και μιά ιδιαίτερη βαρύτητα και νόημα, επηρεάζει του έλληνα την ψυχή με τρόπο που πληγώνει. Και δεν μπορούμε να τη νιώσουμε ως γιορτή, όσο θα' πρεπε.

ΡΥΘΜΟΣ STAGE  Κυριακή 17 Νοεμβρίου Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, ο Θάνος Μικρούτσικος, η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Θύμιος Παπαδόπουλος στα πνευστά, θα εμφανιστούν εκτάκτως στη μουσική σκηνή "Ρυθμός Stage", για να τιμήσουν την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. «Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία, όχι μόνο για όσους από εμάς ζήσαμε τα γεγονότα, αλλά κυρίως για τη νέα γενιά.

Με τον στίχο του Γιώργου Σεφέρη, με τα σημερινά τραγούδια μας, την Τετάρτη το βράδυ στο Πολυτεχνείο υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του καθενός μας στη δουλειά, τη χαρά του να αγαπά αυτό που κάνει, τη δημιουργική μας καθημερινότητα, τη Δημόσια Παιδεία και μαζί της, τα σχολεία μας, τα πανεπιστήμιά μας. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του κάθε παιδιού στη μόρφωση, του κάθε γονιού να δει τα παιδιά του να προοδεύουν στη ζωή τους.

Ο Πάρης, ο Αντώνης, ο Μάριος και ο Θανάσης είναι τέσσερις 22χρονοι Έλληνες. Ανήκουν στην «καταραμένη» γενιά της κρίσης, όμως έχουν καταφέρει να την ξεπεράσουν χάρη στην επιμονή τους και την ευφυΐα τους.