Tag: Καθηγητής

Η γενιά του εφήμερου. Αξίζει να μιλάς με νέους, ειδικά με τους σημερινούς, που ελάχιστα πια θυμίζουν τις πρώτες γενιές της μεταπολίτευσης, με τα παχιά λόγια και τις ασθενικές πράξεις.

Αυτό τονίζει στην «ΗτΣ» ο Angelo DʼOrsi, καθηγητής Ιστορίας της Πολιτικής Σκέψης στο Τμήμα Ιστορίας του Πανεπιστημίου του Τορίνο. Η συνέντευξη δόθηκε μετά τη διάλεξη που έδωσε στο Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ στις 21 Ιουνίου 2016 στο πλαίσιο του Σεμιναρίου Ιταλικής Ιστορίας και Ιστοριογραφίας.

Δεκάδες χιλιάδες ευρώ φαίνεται ότι στοιχίζει στο ελληνικό Δημόσιο η αργομισθία καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, όπως προκύπτει από αναφορά που έγινε στις πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος και έφτασε σε γνώση του εισαγγελέα διαφθοράς Θεσσαλονίκης.

Μια νέα έρευνα έρχεται να φέρει επανάσταση στη θεραπεία του καρκίνου του μαστού. Όπως αποδεικνύει, η χρήση Herceptin σε συνδυασμό με ένα ακόμη φάρμακο πριν από την επέμβαση, συρρικνώνει ενώ μπορεί και να καταστρέψει τελείως τους όγκους σε επιθετική μορφή καρκίνου του μαστού σε λιγότερο από δύο εβδομάδες.

  Φρένο στο γλαύκωμα, που τυφλώνει κάθε χρόνο εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο, επιχειρεί να βάλει Έλληνας χειρουργός οφθαλμίατρος με την επινόηση μιας νέας χειρουργικής μεθόδου!   Η νεα χειρουργική μέθοδος εφαρμόζεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα και τα μέχρι σήμερα αποτέλεσμα δείχνουν ότι αλλάζουν τα δεδομένα στην αντιμετώπιση του γλαυκώματος.   «Η νεα χειρουργική μέθοδος συνδυάζει την τεχνική της εν τω βάθει σκληρεκτομής με την χρήση μικροσκοπικής βαλβίδας EXPRESS (η οποία τοποθετείται κάτω από τον επιπεφυκότα και βοηθά στην απορροή του υδατοειδούς υγρού που είναι υπεύθυνο για την αυξημένη πίεση του οφθαλμού) με αποτέλεσμα να μπαίνει φρένο στην εξέλιξη της νόσου» τονίζει ο Έλληνας χειρουργός οφθαλμίατρος Καθηγητής Οφθαλμολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και επιστημονικός υπεύθυνος του Οφθαλμολογικού Κέντρου Γλαυκώματος & Laser Αθηνών κ.

Μέχρι πρόσφατα το να εμφανίσει ένας άνδρας μια κήλη αποτελούσε ίσως ένα από τα πιο εφιαλτικά σενάρια.   Πόνος,  διόγκωση στην περιοχή της κοιλιάς, κίνδυνος περίσφιγξης, πολύωρα και επίπονα χειρουργεία και αποτέλεσμα που δεν ήταν πάντα ικανοποιητικό αφού το πρόβλημα εμφανιζόταν εκ νέου.