Η συνταγή της ημέρας: ''Ζυμαρικά με πέστο φέτας, ελιές και ρίγανη''

Άρτος και Θεάματα 12 Μαϊου 2024

Οι λάτρεις της φέτας θα κατενθουσιαστούν. Το τυρί λιώνει υπέροχα και σχηματίζει μια λαχταριστή κρεμώδη σάλτσα για τα μακαρόνια μας. Οι ελιές και η ρίγανη απογειώνουν τη γεύση.

Νένα Ισμυρνόγλου

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Τίνα Webb

10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά - Μερίδες: 4
  •  500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας (1 πακέτο)
Για το πέστο
  •  200 γρ. φέτα, κομματιασμένη
  •  1/2 φλιτζ. τσαγιού μαύρες ελιές χωρίς τα κουκούτσια
  •  1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  •  τα φυλλαράκια από 1/2 μάτσο μαϊντανού, χοντροκομμένα
  •  2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκιας ρίγανης ή 1 κουτ. γλυκού ξερή
  •  1 κουτ. γλυκού σουσάμι
  •  1 κουτ. γλυκού μαυροκούκι (μαυροσούσαμο)
  •  προαιρετικά πράσινο ή μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
  1. Για να ετοιμάσουμε τα ζυμαρικά με πέστο φέτας, ελιές και ρίγανη, πρώτα βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  2. Τα σουρώνουμε, φροντίζοντας, όμως, να κρατήσουμε 1/2 - 2/3 φλιτζ. τσαγιού από το νερό.
  3. Τα ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα (εκτός φωτιάς).
  4. Εν τω μεταξύ, χτυπάμε στο μούλτι το μαϊντανό και τη ρίγανη με το ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Προσθέτουμε τις ελιές και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν.
  6. Προσθέτουμε και τη φέτα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να διαλυθεί κι αυτή και στο τέλος ρίχνουμε σιγά-σιγά όσο νερό από τα βρασμένα μακαρόνια χρειάζεται για να γίνει το μείγμα μια παχύρρευστη σάλτσα.
  7. Την ανακατεύουμε με τα ζεστά μακαρόνια και σερβίρουμε αμέσως.
  8. Τρίβουμε άφθονο μαύρο ή πράσινο πιπέρι πάνω από κάθε μερίδα και πασπαλίζουμε με το σουσάμι (ή τα 2 λογιών σουσάμια).

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 465 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024: ''Λαχανοντολμάδες με κιμά, μυρωδικά και τζίντζερ, αυγοκομμένοι''

Λίγο φρέσκο τζίντζερ κάνει τη διαφορά σ’ αυτούς τους πολύ νόστιμους λαχανοντολμάδες με κιμά – δένει πολύ ωραία με το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό και τον άνηθο.