Οι λάτρεις της φέτας θα κατενθουσιαστούν. Το τυρί λιώνει υπέροχα και σχηματίζει μια λαχταριστή κρεμώδη σάλτσα για τα μακαρόνια μας. Οι ελιές και η ρίγανη απογειώνουν τη γεύση.
- 500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας (1 πακέτο)
- 200 γρ. φέτα, κομματιασμένη
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού μαύρες ελιές χωρίς τα κουκούτσια
- 1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- τα φυλλαράκια από 1/2 μάτσο μαϊντανού, χοντροκομμένα
- 2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκιας ρίγανης ή 1 κουτ. γλυκού ξερή
- 1 κουτ. γλυκού σουσάμι
- 1 κουτ. γλυκού μαυροκούκι (μαυροσούσαμο)
- προαιρετικά πράσινο ή μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- Για να ετοιμάσουμε τα ζυμαρικά με πέστο φέτας, ελιές και ρίγανη, πρώτα βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
- Τα σουρώνουμε, φροντίζοντας, όμως, να κρατήσουμε 1/2 - 2/3 φλιτζ. τσαγιού από το νερό.
- Τα ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα (εκτός φωτιάς).
- Εν τω μεταξύ, χτυπάμε στο μούλτι το μαϊντανό και τη ρίγανη με το ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε τις ελιές και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν.
- Προσθέτουμε και τη φέτα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να διαλυθεί κι αυτή και στο τέλος ρίχνουμε σιγά-σιγά όσο νερό από τα βρασμένα μακαρόνια χρειάζεται για να γίνει το μείγμα μια παχύρρευστη σάλτσα.
- Την ανακατεύουμε με τα ζεστά μακαρόνια και σερβίρουμε αμέσως.
- Τρίβουμε άφθονο μαύρο ή πράσινο πιπέρι πάνω από κάθε μερίδα και πασπαλίζουμε με το σουσάμι (ή τα 2 λογιών σουσάμια).