Χόρτα και σπαράγγια που ξεκινάνε στην κατσαρόλα, τελειώνουν στον φούρνο, κλεισμένα σε πακετάκια με ντοματίνια κι αυγά, κι αποκτούν αίσθηση ψητού.
- 1 κιλό χόρτα διάφορα (σέσκουλα, σπανάκια, ζοχοί), καλά πλυμένα και χοντροκομμένα
- 1 μάτσο σπαράγγια, καθαρισμένα
- 1 κρεμμύδι ξερό, σε ψιλά καρέ
- 3 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος από 2 πράσα, ψιλοκομμένα
- 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 100 ml ελαιόλαδο
- 4 αυγά βρασμένα, μελάτα (ή σφιχτά, αν έτσι μας αρέσουν), καθαρισμένα
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Για τα χόρτα τσιγαριαστά με αυγά στη λαδόκολλα ξεκινάμε και ζεματίζουμε τα σπαράγγια για 2 λεπτά σε νερό που κοχλάζει, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, και τα στραγγίζουμε.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά τη μισή ποσότητα ελαιολάδου και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, το πράσο και τα χόρτα, για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
- Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και αχνίζουμε για περίπου 7 - 8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Χοντροκόβουμε τα σπαράγγια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Ρίχνουμε τα ντοματίνια, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
- Παίρνουμε 4 μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας , τα διπλώνουμε στη μέση και τα βάζουμε σε 4 βαθιά πιάτα (για να γίνει πιο... βαθιά η λαδόκολλα).
- Μοιράζουμε το μείγμα από τα χόρτα, ρίχνουμε στο κάθε πιάτο από ένα αυγό μελάτο και κλείνουμε τη λαδόκολλα.
- Μεταφέρουμε τα πακετάκια σε μεγάλο ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά.
- Τα χόρτα θα μείνουν ζωντανά και θα αποκτήσουν λίγο την αίσθηση του ψητού.
- Ανοίγουμε τα πακετάκια, πιπερώνουμε και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 105.