Η συνταγή της ημέρας: ''Σούπα με ψητά λαχανικά και ρεβίθια''

Άρτος και Θεάματα 07 Απριλίου 2023

Σούπα με ψητά λαχανικά και ρεβίθια, μια πολύ νόστιμη και αρωματική παραλλαγή της κλασικής συνταγής.

Εύη Βουτσινά

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

20' προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά - Μερίδες: 4
  •  1 φλιτζ. τσαγιού βρασμένα ρεβίθια
  •  5 μέτρια ξερά κρεμμύδια
  •  3 πιπεριές Φλωρίνης
  •  3 μέτριες ντομάτες
  •  1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
  •  1 λίτρο ζωμός λαχανικών
  •  3 σκελίδες σκόρδου (αν θέλετε), σε φετάκια
  •  2 κουτ. σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο δεντρολίβανο ή άλλο βότανο που προτιμάτε (ταιριάζει το φασκόμηλο, η μαντζουράνα και ο δυόσμος. Φυσικά, το καθένα θα μας δώσει διαφορετικό αποτέλεσμα)
  •  1/2 φλιτζ. τσαγιού λάδι
  •  αλάτι και πιπέρι
Διαδικασία
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  2. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε στα 4.
  3. Κόβουμε στη μέση τις πιπεριές και αφαιρούμε τα σπόρια και τις άσπρες μεμβράνες.
  4. Αφαιρούμε τον ομφαλό από τις ντομάτες, τις κόβουμε στη μέση, τις σφίγγουμε ελαφρώς στην παλάμη και τις τινάζουμε να φύγουν τα σπόρια.
  5. Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ταψάκι, μαζί με τα σκόρδα και το δεντρολίβανο (ή το μυρωδικό που επιλέξουμε), τα ραντίζουμε με το μισό λάδι και τα ψήνουμε για περίπου μισή ώρα, μέχρι να μαλακώσουν, όχι όμως να λιώσουν.
  6. Βάζουμε τα λαχανικά στο μούλτι και τα πολτοποιούμε λίγα-λίγα. Προσθέτουμε κάθε φορά λίγο από το ζωμό ή το νερό για να δουλευτούν ευκολότερα.
  7. Βάζουμε τον πολτό στην κατσαρόλα μαζί με το υπόλοιπο λάδι, το κρασί και όσο ζωμό έμεινε. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει για λίγο.
  8. Προσθέτουμε τα βρασμένα ρεβίθια, τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 3 - 4 λεπτά και αποσύρουμε.
  9. Σερβίρουμε τη σούπα με ψημένα ψωμάκια και ελιές Καλαμών.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 496 φορές

Ελλάδα - Σκωτία στα πλέι οφ ανόδου του Nations League

Έπειτα από μία εξαιρετική παρουσία στους ομίλους του Nations League, η Εθνική Ελλάδας τερμάτισε στη δεύτερη θέση του ομίλου της πίσω από την Αγγλία, με την οποία ισοβάθμησε στην πρώτη θέση, αλλά έχασε την κορυφή στη διαφορά γκολ.

Η συνταγή της ημέρας, Παρασκευη 22 Νοεμβρίου 2024: ''Παντζαροσαλάτα με πορτοκάλια, νεροκάρδαμο και πικάντικο γιδοτύρι''

Παντζάρι, πορτοκάλι, κατσικίσιο τυρί. Γνήσια χειμωνιάτικες γεύσεις και ωραία αρώματα σε μια σαλάτα ιδανική για ένα τραπέζι στο σπίτι, που μπορούμε όμως να απολαύσουμε και ως ελαφρύ κύριο πιάτο.

Η συνταγή της ημέρας, Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2024: ''Χοιρινό αφέλια με πατάτες αντιναχτές, από την Κύπρο''

Είναι από τις πιο διάσημες κυπριακές συνταγές, και δικαίως, αφού πρόκειται για απαράμιλλης νοστιμιάς χοιρινό και για τις πιο λαχταριστές πατάτες που έχουμε δοκιμάσει.