Η συνταγή της ημέρας: ''Mango lassi, δροσιστικό ινδικό ρόφημα με μάνγκο και γιαούρτι''

Άρτος και Θεάματα 01 Ιουνίου 2023

Ένα δροσερό, αναζωογονητικό και πλούσιο σμούθι με αρωματικό μάνγκο και γιαούρτι. Το mango lassi είναι το αγαπημένο μας ινδικό ρόφημα.

Νένα Ισμυρνόγλου

Φωτογραφία: Νίκος Καρανικόλας


15' προετοιμασία
Σύνολο: 15'

Υλικά - Μερίδες: 4
  •  4 ώριμα μεγαλούτσικα μάνγκο, καθαρισμένα
  •  500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό της αρεσκείας μας
  •  1/2 κουτ. γλυκού ξερό καρδάμωμο (κακουλέ), σε σκόνη
  •  1 κουτ. μέλι της αρεσκείας μας
  •  χυμός από 2 λάιμ
  •  λίγο αλάτι
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε το mango lassi, ξεκινάμε ρίχνοντας στον πολυκόφτη τα μάνγκο με λίγο αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.
  2. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το καρδάμωμο και το μέλι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί μια λεία, ρευστή κρέμα. Προσθέτουμε τον χυμό λάιμ και χτυπάμε μέχρι να αναμειχθεί.
  3. Γεμίζουμε 4 μέτρια ποτήρια με παγάκια και αδειάζουμε το lassi, μοιράζοντάς το ισόποσα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 192.


Προβλήθηκε 784 φορές

Τεχνητή νοημοσύνη και σινεμά: Το τέλος του κινηματογράφου που ξέραμε - Σενάρια, ταινίες και ερμηνείες με... ΑΙ

Σε ποια φιλμ εφαρμόζεται ήδη, ποιες είναι οι αντιδράσεις και γιατί το θέμα της τεχνολογίας απασχολεί από τα Όσκαρ μέχρι το 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Η συνταγή της ημέρας, Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2025: ''Μανιτάρια γεμιστά με λουκάνικα Τήνου''

Τα μεγάλα και χορταστικά μανιτάρια πορτομπέλο είναι από μόνα τους θαυμάσιος μεζές, αλλά με τη γέμιση από κιμά λουκάνικου, κουκουνάρια και μαλακό κατσικίσιο τυρί, γίνονται έδεσμα ιδανικό για άνοιγμα σε γιορτινά τραπέζια, ή για μπουφέ.