Η συνταγή της ημέρας: ''Mango lassi, δροσιστικό ινδικό ρόφημα με μάνγκο και γιαούρτι''

Άρτος και Θεάματα 01 Ιουνίου 2023

Ένα δροσερό, αναζωογονητικό και πλούσιο σμούθι με αρωματικό μάνγκο και γιαούρτι. Το mango lassi είναι το αγαπημένο μας ινδικό ρόφημα.

Νένα Ισμυρνόγλου

Φωτογραφία: Νίκος Καρανικόλας


15' προετοιμασία
Σύνολο: 15'

Υλικά - Μερίδες: 4
  •  4 ώριμα μεγαλούτσικα μάνγκο, καθαρισμένα
  •  500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό της αρεσκείας μας
  •  1/2 κουτ. γλυκού ξερό καρδάμωμο (κακουλέ), σε σκόνη
  •  1 κουτ. μέλι της αρεσκείας μας
  •  χυμός από 2 λάιμ
  •  λίγο αλάτι
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε το mango lassi, ξεκινάμε ρίχνοντας στον πολυκόφτη τα μάνγκο με λίγο αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.
  2. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το καρδάμωμο και το μέλι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί μια λεία, ρευστή κρέμα. Προσθέτουμε τον χυμό λάιμ και χτυπάμε μέχρι να αναμειχθεί.
  3. Γεμίζουμε 4 μέτρια ποτήρια με παγάκια και αδειάζουμε το lassi, μοιράζοντάς το ισόποσα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 192.


Προβλήθηκε 709 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024: ''Λαχανοντολμάδες με κιμά, μυρωδικά και τζίντζερ, αυγοκομμένοι''

Λίγο φρέσκο τζίντζερ κάνει τη διαφορά σ’ αυτούς τους πολύ νόστιμους λαχανοντολμάδες με κιμά – δένει πολύ ωραία με το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό και τον άνηθο.