Ένα δροσερό, αναζωογονητικό και πλούσιο σμούθι με αρωματικό μάνγκο και γιαούρτι. Το mango lassi είναι το αγαπημένο μας ινδικό ρόφημα.
- 4 ώριμα μεγαλούτσικα μάνγκο, καθαρισμένα
- 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό της αρεσκείας μας
- 1/2 κουτ. γλυκού ξερό καρδάμωμο (κακουλέ), σε σκόνη
- 1 κουτ. μέλι της αρεσκείας μας
- χυμός από 2 λάιμ
- λίγο αλάτι
- Για να φτιάξουμε το mango lassi, ξεκινάμε ρίχνοντας στον πολυκόφτη τα μάνγκο με λίγο αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, το καρδάμωμο και το μέλι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί μια λεία, ρευστή κρέμα. Προσθέτουμε τον χυμό λάιμ και χτυπάμε μέχρι να αναμειχθεί.
- Γεμίζουμε 4 μέτρια ποτήρια με παγάκια και αδειάζουμε το lassi, μοιράζοντάς το ισόποσα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 192.