Η συνταγή της ημέρας: ''Κρεατόσουπα με κόκκινες φακές, περαστή''

Άρτος και Θεάματα 03 Μαϊου 2023

Αυτή η σούπα με φακές και μοσχάρι μπορεί να σερβιριστεί ως ορεκτικό ή κυρίως γεύμα.

Νίκη Χρυσανθίδου

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Βοηθός Φωτογράφου: Μανώλης Κάπα
Food styling: Tina Webb
Βοηθός Food Stylist: Αλεξάνδρα Τασουνίδου


20' προετοιμασία
55' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά - Μερίδες: 4-6
Για τη σούπα
  •  2 λίτρα μοσχαρίσιος ζωμός
  •  150 γρ. κόκκινες φακές (είναι ελαφρώς πιο γλυκές από τις καφέ και βράζουν ευκολότερα. Τις βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ, στα ράφια με τα όσπρια ή στα ράφια με τα έθνικ προϊόντα, αφού είναι χαρακτηριστικό υλικό της ινδικής κουζίνας)
  •  1 πιπεριά Φλωρίνης από βαζάκι, καλά στραγγισμένη και ψιλοκομμένη
  •  1 πατάτα, κομμένη κυδωνάτη
  •  1 κρεμμύδι ξερό, χοντροκομμένο
  •  1 καρότο σε χοντρές ροδέλες
  •  1/2 κουτ. γλυκού κύμινο
  •  1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε κρεατόσουπα με κόκκινες φακές, περαστή, ξεπλένουμε τις φακές πολύ καλά και τις στραγγίζουμε.
  2. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε τη μισή ποσότητα από το ζωμό κρέατος, την πατάτα, την πιπεριά, το καρότο και τις φακές.
  3. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
  4. Πολτοποιούμε τη σούπα με ραβδομπλέντερ ή, αν δεν έχουμε, τη μεταφέρουμε στον πολυκόφτη που διαθέτουμε, σε δόσεις.
  5. Ρίχνουμε την πολτοποιημένη σούπα στην κατσαρόλα μαζί με τον υπόλοιπο ζωμό, την πάπρικα, το κύμινο και βράζουμε για 10 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην κολλήσει.
  6. Μοιράζουμε τη σούπα με κόκκινες φακές στα πιάτα, προσθέτουμε, αν θέλουμε, το κρέας που έχουμε κρατήσει από το ζωμό, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 115.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 380 φορές