Η συνταγή της ημέρας: ''Κολοκυθάκια τηγανητά, παναρισμένα σε φύλλο κανταΐφι''

Άρτος και Θεάματα 28 Ιουνίου 2023

Αυτά τα τηγανητά κολοκυθάκια είναι λίγο διαφορετικά. Πανάρονται με ψιλοκομμένο κανταΐφι – σαν μικρές τραγανές κλωστές που κριτσανίζουν στο στόμα.

Νένα Ισμυρνόγλου

Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης

Food styling: Σταυρούλα Φουτσά

15' προετοιμασία

10' τηγάνισμα

Σύνολο: 25'

Υλικά- Μερίδες: 6 ως μεζές

 4 μέτρια κολοκύθια, σε στρογγυλές φέτες πάχους 1 εκ.

 4 αυγά

 1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι, για όλες τις χρήσεις

 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 250 γρ. φύλλο κανταΐφι, πολύ καλά ψιλοκομμένο

 ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Διαδικασία

Για τα κολοκυθάκια τηγανητά, παναρισμένα σε φύλλο κανταΐφι, βάζουμε σε ένα σουρωτήρι τις φέτες κολοκυθιού και τις αλατίζουμε ελαφρά.

Τα αφήνουμε στο σουρωτήρι για 15 λεπτά, ώστε να αποβάλουν τα υγρά τους και να γίνουν τραγανά.

Τα ξεπλένουμε καλά και τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, σε άλλο χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλατοπίπερο και σε τρίτο βάζουμε τα φύλλα κανταΐφι με αλατοπίπερο.

Περνάμε κάθε φέτα κολοκυθιού πρώτα από το αλεύρι και μετά από τα αυγά και τελευταία από το κανταΐφι, έτσι ώστε να καλυφθούν καλά. Τινάζουμε να φύγει το περιττό.

Τηγανίζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες και τα μυστικά για το τηγάνισμα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 195.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 925 φορές