Η μαμαδίστικη λιχουδιά κάνει δυναμικό comeback στα ψυγεία μας! Μια συνταγή που συνδυάζει στρώσεις από κρέμα, μπισκότα και ζελέ. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;
- 6 κουτ. σούπας άνθος αραβοσίτου βανίλια (σκόνη για κρέμα που βρίσκουμε στα ράφια των σούπερ μάρκετ)
- 1 λίτρο γάλα φρέσκο, πλήρες + 4 κουτ. σούπας, για άλειμμα των μπισκότων
- 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ (225 γρ.)
- 2 φακελάκια σκόνη για ζελέ φράουλα
- Για να φτιάξουμε το κλασικό γλυκό με ζελέ, κρέμα και μπισκότα, ξεκινάμε να φτιάχνουμε την κρέμα άνθος αραβοσίτου ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Η διαφορά είναι ότι χρησιμοποιούμε 1 λίτρο γάλα και 4 κουταλιές ζάχαρη, αντί για τις ποσότητες που αναφέρονται πάνω στη συσκευασία.
- Στη συνέχεια, όταν η κρέμα πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε σε ένα άλλο σκεύος.
- Την καλύπτουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Έπειτα, φτιάχνουμε το ζελέ ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται πάνω στη συσκευασία.
- Αφήνουμε το ζελέ να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Στρώνουμε μία στρώση μπισκότων σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί 35x25 εκ. ή σε ένα τετράγωνο 30x30 εκ.
- Αλείφουμε τα μπισκότα με τις 2 κουτ. σούπας γάλα, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
- Από πάνω βάζουμε μια δεύτερη στρώση μπισκότων και τα αλείφουμε με τις υπόλοιπες 2 κουτ. σούπας γάλα.
- Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα.
- Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για μισή ώρα.
- Κατόπιν, αδειάζουμε προσεκτικά από πάνω το ζελέ, που θα πρέπει να έχει αρχίσει να πήζει, αλλά να μην έχει σταθεροποιηθεί (αν χρειαστεί, το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο).
- Αφήνουμε, το γλυκό με ζελέ, κρέμα και μπισκότα, στο ψυγείο να κρυώσει καλά, για τουλάχιστον 3 ώρες.
• Αλείφουμε τα μπισκότα με πινέλο και δεν τα βουτάμε μέσα στο γάλα, για να μη μουλιάσουν υπερβολικά. • Αν θέλουμε, για το ράντισμα των μπισκότων χρησιμοποιούμε 2 κουτ. σούπας γάλα + 2 κουτ. σούπας κονιάκ. • Για πιο φραουλένια γεύση, στην παρασκευή του ζελέ αντικαθιστούμε τα 2 ποτήρια νερό με έτοιμο χυμό φράουλα. • Αν παραπήξει το ζελέ, πριν το απλώσουμε, δεν το πετάμε. Το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και το ανακατεύουμε σε πολύ αραιή φωτιά ώστε να ξαναγίνει κάπως ρευστό. • Αξίζει να δοκιμάσουμε το γλυκό και με άλλο είδος μπισκότου: digestive ή πτι μπερ ολικής αλέσεως.