Η συνταγή της ημέρας: ''Ελαφριά ταραμοσαλάτα με ψωμί, πατάτα, σκόρδο, μυρωδικά και λάιμ''

Άρτος και Θεάματα 25 Μαρτίου 2023

Μια ταραμοσαλάτα κρεμώδης, ξινούτσικη και αρωματική. Μπορούμε να την φτιάξουμε και με λεμόνι, αλλά την προτιμάμε με λάιμ, γιατί προσθέτει μια φίνα σπιρτάδα.

Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης στο Όρος Σινά

Φωτογραφία: Νίκος Καρανικόλας

30' προετοιμασία
Σύνολο: 30'

Υλικά - Βάρος: για 1 κιλό
  •  50 γρ. λευκός ταραμάς
  •  300 γρ. ψωμί μπαγιάτικο, μουλιασμένο σε ζεστό νερό και καλά στυμμένο
  •  500 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και βρασμένες
  •  χυμός από 4 λάιμ ή 3 λεμόνια
  •  100 ml ελαιόλαδο
  •  1/2 μάτσο μαϊντανός, χοντροκομμένος
  •  3 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
  •  1/2 ξερό κρεμμύδι, σε μέτρια κομμάτια
  •  φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε ελαφριά ταραμοσαλάτα με ψωμί, πατάτα, σκόρδο, μυρωδικά και λάιμ, αρχικά βάζουμε όλα τα υλικά στον πολυκόφτη που διαθέτουμε (σε δόσεις, αν δεν χωράνε όλα) και τα χτυπάμε καλά μέχρι να φτιάξουμε ένα κρεμώδες μείγμα.
  2. Δοκιμάζουμε στο τέλος την ταραμοσαλάτα και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο αλάτι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 191

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 415 φορές

Τεχνητή νοημοσύνη και σινεμά: Το τέλος του κινηματογράφου που ξέραμε - Σενάρια, ταινίες και ερμηνείες με... ΑΙ

Σε ποια φιλμ εφαρμόζεται ήδη, ποιες είναι οι αντιδράσεις και γιατί το θέμα της τεχνολογίας απασχολεί από τα Όσκαρ μέχρι το 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Η συνταγή της ημέρας, Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2025: ''Μανιτάρια γεμιστά με λουκάνικα Τήνου''

Τα μεγάλα και χορταστικά μανιτάρια πορτομπέλο είναι από μόνα τους θαυμάσιος μεζές, αλλά με τη γέμιση από κιμά λουκάνικου, κουκουνάρια και μαλακό κατσικίσιο τυρί, γίνονται έδεσμα ιδανικό για άνοιγμα σε γιορτινά τραπέζια, ή για μπουφέ.