Μια ταραμοσαλάτα κρεμώδης, ξινούτσικη και αρωματική. Μπορούμε να την φτιάξουμε και με λεμόνι, αλλά την προτιμάμε με λάιμ, γιατί προσθέτει μια φίνα σπιρτάδα.
- 50 γρ. λευκός ταραμάς
- 300 γρ. ψωμί μπαγιάτικο, μουλιασμένο σε ζεστό νερό και καλά στυμμένο
- 500 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και βρασμένες
- χυμός από 4 λάιμ ή 3 λεμόνια
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1/2 μάτσο μαϊντανός, χοντροκομμένος
- 3 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
- 1/2 ξερό κρεμμύδι, σε μέτρια κομμάτια
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Για να φτιάξουμε ελαφριά ταραμοσαλάτα με ψωμί, πατάτα, σκόρδο, μυρωδικά και λάιμ, αρχικά βάζουμε όλα τα υλικά στον πολυκόφτη που διαθέτουμε (σε δόσεις, αν δεν χωράνε όλα) και τα χτυπάμε καλά μέχρι να φτιάξουμε ένα κρεμώδες μείγμα.
- Δοκιμάζουμε στο τέλος την ταραμοσαλάτα και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο αλάτι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 191