Η συνταγή της ημέρας: ''Bελούδινη σούπα κουνουπιδιού με μήλο''

Άρτος και Θεάματα 25 Δεκεμβρίου 2023

Ιδιαίτερη βελουτέ σούπα με ξινόμηλα και κουνουπίδι ιδανική για vegans!

Νένα Ισμυρνόγλου
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος


30' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά - Μερίδες: 4
  •  1 ξερό κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  •  3 εκ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  •  1 κιλό σελινόριζα (περίπου 2 μέτριες), καθαρισμένη, σε μέτρια κομμάτια
  •  1 μεγάλο ξινόμηλο, καθαρισμένο, σε μέτρια κομμάτια
  •  2 φλιτζ. τσαγιού φουντίτσες κουνουπιδιού
  •  800 ml νερό αρωματισμένο για 7 λεπτά με τσάι γιασεμί (έτοιμο, σε φακελάκι)
  •  400 ml γάλα καρύδας
  •  30 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  1. Για τη βελούδινη σούπα κουνουπιδιού με μήλο ξεκινάμε και σε βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το τζίντζερ στο λάδι, σε μέτρια φωτιά, για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν αλλά χωρίς να πάρουν χρώμα.
  2. Προσθέτουμε τη σελινόριζα, το μήλο, το κουνουπίδι, αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας.
  3. Σβήνουμε με το τσάι γιασεμιού και το γάλα καρύδας και ανακατεύουμε.
  4. Ζεσταίνουμε μέχρι το υγρό να πάρει βράση και τότε χαμηλώνουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε το σκεύος και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.
  5. Πολτοποιούμε τη σούπα με ραβδομπλέντερ μέσα στην κατσαρόλα ή την πολτοποιούμε στον πολυκόφτη.
  6. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε.
  7. Γαρνίρουμε με τραγανό προσούτο ή τηγανητά κρεμμύδια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 152.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 438 φορές

Τα ζώδια την Τρίτη 1 Απριλίου 2025

Ανατρεπτική και εκρηκτική η Πρωταπριλιά φέτος, με την σύνοδο Σελήνης/Ουρανού στον Ταύρο να δημιουργεί αστάθεια σε οικονομικά και αισθηματικά ειδικά για Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς, Υδροχόους του 3ου δεκαημέρου.