Η συνταγή της ημέρας: ''Bελούδινη σούπα κουνουπιδιού με μήλο''

Άρτος και Θεάματα 25 Δεκεμβρίου 2023

Ιδιαίτερη βελουτέ σούπα με ξινόμηλα και κουνουπίδι ιδανική για vegans!

Νένα Ισμυρνόγλου
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος


30' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά - Μερίδες: 4
  •  1 ξερό κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  •  3 εκ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  •  1 κιλό σελινόριζα (περίπου 2 μέτριες), καθαρισμένη, σε μέτρια κομμάτια
  •  1 μεγάλο ξινόμηλο, καθαρισμένο, σε μέτρια κομμάτια
  •  2 φλιτζ. τσαγιού φουντίτσες κουνουπιδιού
  •  800 ml νερό αρωματισμένο για 7 λεπτά με τσάι γιασεμί (έτοιμο, σε φακελάκι)
  •  400 ml γάλα καρύδας
  •  30 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  1. Για τη βελούδινη σούπα κουνουπιδιού με μήλο ξεκινάμε και σε βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το τζίντζερ στο λάδι, σε μέτρια φωτιά, για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν αλλά χωρίς να πάρουν χρώμα.
  2. Προσθέτουμε τη σελινόριζα, το μήλο, το κουνουπίδι, αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας.
  3. Σβήνουμε με το τσάι γιασεμιού και το γάλα καρύδας και ανακατεύουμε.
  4. Ζεσταίνουμε μέχρι το υγρό να πάρει βράση και τότε χαμηλώνουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε το σκεύος και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.
  5. Πολτοποιούμε τη σούπα με ραβδομπλέντερ μέσα στην κατσαρόλα ή την πολτοποιούμε στον πολυκόφτη.
  6. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε.
  7. Γαρνίρουμε με τραγανό προσούτο ή τηγανητά κρεμμύδια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 152.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 367 φορές

Ελλάδα - Σκωτία στα πλέι οφ ανόδου του Nations League

Έπειτα από μία εξαιρετική παρουσία στους ομίλους του Nations League, η Εθνική Ελλάδας τερμάτισε στη δεύτερη θέση του ομίλου της πίσω από την Αγγλία, με την οποία ισοβάθμησε στην πρώτη θέση, αλλά έχασε την κορυφή στη διαφορά γκολ.

Η συνταγή της ημέρας, Παρασκευη 22 Νοεμβρίου 2024: ''Παντζαροσαλάτα με πορτοκάλια, νεροκάρδαμο και πικάντικο γιδοτύρι''

Παντζάρι, πορτοκάλι, κατσικίσιο τυρί. Γνήσια χειμωνιάτικες γεύσεις και ωραία αρώματα σε μια σαλάτα ιδανική για ένα τραπέζι στο σπίτι, που μπορούμε όμως να απολαύσουμε και ως ελαφρύ κύριο πιάτο.

Η συνταγή της ημέρας, Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2024: ''Χοιρινό αφέλια με πατάτες αντιναχτές, από την Κύπρο''

Είναι από τις πιο διάσημες κυπριακές συνταγές, και δικαίως, αφού πρόκειται για απαράμιλλης νοστιμιάς χοιρινό και για τις πιο λαχταριστές πατάτες που έχουμε δοκιμάσει.