Πανεύκολα μπισκότα με κορν φλέικς και σταφίδες, που δεν έχουν αναμονές, ό,τι πρέπει για το πρωινό σας, για το σχολείο, για το γραφείο…
- 280 γρ. (1 ξέχειλη κούπα) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 130 γρ. βούτυρο αγελάδας, κρύο, σε κομμάτια
- 140 γρ. (2/3 κούπας) ζάχαρη
- 2 αυγά
- 160 γρ. σταφίδες ξανθές
- 80 γρ. κορν φλέικς
- Για να φτιάξουμε μπισκότα με κορν φλέικς, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C, στις αντιστάσεις.
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το κρύο βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλεύρι, τα αυγά και τις σταφίδες και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να μαζευτεί η ζύμη γύρω από το φτερό του μίξερ.
- Πλάθουμε στρογγυλά μπισκότα περίπου 25 γρ. το καθένα.
- Στη συνέχεια, τα ρολάρουμε μέσα στα κορν φλέικς, έτσι ώστε να καλυφθεί η επιφάνειά τους.
- Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά.
- Αφήνουμε, τα μπισκότα με κορν φλέικς, να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Μπορείτε να τα φτιάξετε αποβραδίς και την επόμενη μέρα θα έχετε φρέσκα μπισκοτάκια για το πρωινό σας, για το σχολείο, για το γραφείο...
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 46.