H συνταγή της ημέρας: ''Μπισκότα με κορν φλέικς''

Άρτος και Θεάματα 24 Οκτωβρίου 2023

Πανεύκολα μπισκότα με κορν φλέικς και σταφίδες, που δεν έχουν αναμονές, ό,τι πρέπει για το πρωινό σας, για το σχολείο, για το γραφείο…

Δημήτρης Μιχαηλίδης

Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης - Food styling: Σταυρούλα Φούτσα

15' προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 45'

Υλικά - Κομμάτια: 30
  •  280 γρ. (1 ξέχειλη κούπα) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  130 γρ. βούτυρο αγελάδας, κρύο, σε κομμάτια
  •  140 γρ. (2/3 κούπας) ζάχαρη
  •  2 αυγά
  •  160 γρ. σταφίδες ξανθές
  •  80 γρ. κορν φλέικς
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε μπισκότα με κορν φλέικς, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C, στις αντιστάσεις.
  2. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το κρύο βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλεύρι, τα αυγά και τις σταφίδες και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να μαζευτεί η ζύμη γύρω από το φτερό του μίξερ.
  3. Πλάθουμε στρογγυλά μπισκότα περίπου 25 γρ. το καθένα.
  4. Στη συνέχεια, τα ρολάρουμε μέσα στα κορν φλέικς, έτσι ώστε να καλυφθεί η επιφάνειά τους.
  5. Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.
  6. Ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά.
  7. Αφήνουμε, τα μπισκότα με κορν φλέικς, να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Μυστικά

Μπορείτε να τα φτιάξετε αποβραδίς και την επόμενη μέρα θα έχετε φρέσκα μπισκοτάκια για το πρωινό σας, για το σχολείο, για το γραφείο...

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 46.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 701 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024: ''Λαχανοντολμάδες με κιμά, μυρωδικά και τζίντζερ, αυγοκομμένοι''

Λίγο φρέσκο τζίντζερ κάνει τη διαφορά σ’ αυτούς τους πολύ νόστιμους λαχανοντολμάδες με κιμά – δένει πολύ ωραία με το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό και τον άνηθο.