Ο Ναυπάκτιος Master Chef Γιώργος Παπαγιάννης και το βιβλίο του «Παραδοσιακές Συνταγές με τις οποίες μεγάλωσα»

Άρτος και Θεάματα 03 Ιουλίου 2020

''Όνειρο ζωής'' χαρακτηρίζει ο ίδιος ο 40χρονος Αιτωλοακαρνάνας Σεφ με πορεία 17 ετών στον χώρο, Γιώργος Παπαγιάννης με καταγωγή από την Γραμμένη Οξυά Ναυπακτίας το βιβλίο με τίτλο «Παραδοσιακές Συνταγές με τις οποίες μεγάλωσα», ένα βιβλίο για το οποίο αντιλαμβάνεται κανείς πως ασχολείται με τις συνταγές παραδοσιακής κουζίνας αναφέροντας ως μέντορα αυτού την ίδια του την μάνα.

Οι βραβεύσεις που έχει εισπράξει είναι αμέτρητες με μία από αυτές να είναι από την ΑΜΦΙΓΑΛ Α.Ε. ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε τις βραβεύσεις που έχουν γίνει στη Λίνδο αλλά και από το Πολιτιστικό Σύλλογο Ευηνοχωρίου «Η Αρχαία Καλυδώνα». 

Παραγγελιές και Παραλαβή του Βιβλίου ''Παραδοσιακές Συνταγές με τις οποίες μεγάλωσα''

του Γιώργου Παπαγιάννη.

Τηλέφωνο 6982991260

Ακολουθήστε τον Γιάννη Παπαγιάννη στο facebook (εδώ)

και μια συνταγή από τον Γιώργο Παπαγιάννη

ΣΝΙΤΣΕΛ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΚΑΡΟΤΟ 
 
Παπαγιάννης
 
Υλικά
 
5 σνίτσελ
3 αυγά
2 φλιτζάνια φρυγανιά τριμμένη
1 φλιτζάνι αλεύρι
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Αλάτι ,πιπέρι
Υλικά (πουρέ καρότου)
4 καρότα καθαρισμένα και βρασμένα
2 πατάτες μέτριες
½ φλ. τσ ελαιόλαδο
Μισό κ.γλ. κρέμα γάλακτος
1 λεμόνι (το χυμό του)
Αλάτι
50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
 
Παπαγιάννης
 
Εκτέλεση
 
Απλώνουμε τα σνίτσελ και τα αλατο-πιπερώνουμε. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα βαθύ πιάτο, στη συνέχεια σε ένα πιάτο το αλεύρι, και απλώνουμε την φρυγανιά σε ένα δίσκο.
 
Αλευρώνουμε τα σνίτσελ, τα τινάζουμε ελαφρά και τα βουτάμε στο αυγό. Τα βάζουμε ένα –ένα στη φρυγανιά και τα χτυπάμε με το χέρι να καθίσει καλά η φρυγανιά πάνω τους.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι τόσο ώστε να καλύπτει μέχρι τη μέση το σνίτσελ, τα τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφού τηγανίσουμε τα πρώτα σνίτσελ χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία για να μην αρπάξουν τα επόμενα.
 
Εκτέλεση (πουρές καρότου)

 

Βράζουμε τα καρότα και τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ρίχνουμε στο μπλέντερ.
 
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν μια λεία ομοιόμορφη κρέμα. Ισως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό.

Προβλήθηκε 5254 φορές

Ελλάδα - Σκωτία στα πλέι οφ ανόδου του Nations League

Έπειτα από μία εξαιρετική παρουσία στους ομίλους του Nations League, η Εθνική Ελλάδας τερμάτισε στη δεύτερη θέση του ομίλου της πίσω από την Αγγλία, με την οποία ισοβάθμησε στην πρώτη θέση, αλλά έχασε την κορυφή στη διαφορά γκολ.

Η συνταγή της ημέρας, Παρασκευη 22 Νοεμβρίου 2024: ''Παντζαροσαλάτα με πορτοκάλια, νεροκάρδαμο και πικάντικο γιδοτύρι''

Παντζάρι, πορτοκάλι, κατσικίσιο τυρί. Γνήσια χειμωνιάτικες γεύσεις και ωραία αρώματα σε μια σαλάτα ιδανική για ένα τραπέζι στο σπίτι, που μπορούμε όμως να απολαύσουμε και ως ελαφρύ κύριο πιάτο.

Η συνταγή της ημέρας, Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2024: ''Χοιρινό αφέλια με πατάτες αντιναχτές, από την Κύπρο''

Είναι από τις πιο διάσημες κυπριακές συνταγές, και δικαίως, αφού πρόκειται για απαράμιλλης νοστιμιάς χοιρινό και για τις πιο λαχταριστές πατάτες που έχουμε δοκιμάσει.