Πέθανε ο Ισπανός συγγραφέας Κάρλος Ρουίθ Θαφόν

Άρτος και Θεάματα 20 Ιουνίου 2020

Ο Ισπανός συγγραφέας Κάρλος Ρουίθ Θαφόν, παγκοσμίως γνωστός για τα βιβλία του «Η σκιά του ανέμου» και το «Παιγνίδι του Αγγέλου», πέθανε σε ηλικία 55 ετών, ανακοίνωσε στο Twitter ο εκδοτικός οίκος Planeta.

«Ο Κάρλος Ρουίθ Θαφόν, ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους μυθιστοριογράφους, πέθανε σήμερα. Θα σε θυμόμαστε πάντα Κάρλος».

Γεννήθηκε στη Βαρκελώνη το 1965 και ξεκίνησε τη λογοτεχνική του καριέρα το 1993 με το εφηβικό μυθιστόρημα «El principe de la niebla», που τιμήθηκε με το Βραβείο Edebé. Ακολούθησαν τα «El palacio de la medianoche» και «Las luces de Septiembre», συγκεντρωμένα σε έναν τόμο υπό τον τίτλο «La trilogia de la niebla».

Το 2001 εκδόθηκε το πρώτο του μυθιστόρημα για ενηλίκους, «Η σκιά του ανέμου», το οποίο πολύ σύντομα εξελίχθηκε σε διεθνές λογοτεχνικό φαινόμενο και θεωρείται, μετά τον Δον Κιχώτη, το πιο πετυχημένο μυθιστόρημα στην εκδοτική ιστορία της Ισπανίας.
Μάλιστα το 2007 επιλέχθηκε από 81 Λατινοαμερικανούς και Ισπανούς συγγραφείς και κριτικούς λογοτεχνίας ως ένα από τα 100 καλύτερα ισπανικά βιβλία των τελευταίων 25 ετών.
Τα έργα του έχουν τιμηθεί με πολυάριθμα βραβεία και έχουν πουλήσει περισσότερα από 30 εκατομμύρια αντίτυπα στις πέντε ηπείρους.
Σε συνέντευξή του είχε δηλώσει για τον λογοτεχνικό κόσμο, από τον οποίο συνήθιζε να απέχει, ότι «είναι 1% λογοτεχνικός και 99% κόσμος».
Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 20 Ιουνίου 2020, 08:26

www.zougla.gr  

Προβλήθηκε 1212 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Παρασκευη 22 Νοεμβρίου 2024: ''Παντζαροσαλάτα με πορτοκάλια, νεροκάρδαμο και πικάντικο γιδοτύρι''

Παντζάρι, πορτοκάλι, κατσικίσιο τυρί. Γνήσια χειμωνιάτικες γεύσεις και ωραία αρώματα σε μια σαλάτα ιδανική για ένα τραπέζι στο σπίτι, που μπορούμε όμως να απολαύσουμε και ως ελαφρύ κύριο πιάτο.

Η συνταγή της ημέρας, Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2024: ''Χοιρινό αφέλια με πατάτες αντιναχτές, από την Κύπρο''

Είναι από τις πιο διάσημες κυπριακές συνταγές, και δικαίως, αφού πρόκειται για απαράμιλλης νοστιμιάς χοιρινό και για τις πιο λαχταριστές πατάτες που έχουμε δοκιμάσει.